Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dream Wife – “Hot (Don’t Date A Musician)”

© Sophie Webster

Vrouwelijke (punk)rockbands worden tegenwoordig gelukkig alsmaar populairder en daar lijken er een paar van te profiteren. Het drietal van Dream Wife is al enkele jaren actief, maar lijkt pas sinds kort echt door te breken. Dat heeft misschien wel wat te maken met het feit dat de dames een derde langspeler klaar hebben, die komende zomer het levenslicht zal zien. Dat er ook daarop nog steeds een vette dosis ironie en sarcasme aanwezig zal zijn (kijk al maar eens naar de bandnaam of naar nummers als “Let’s Make Out“), wordt in elk geval al duidelijk aan de titel van deze “Hot (Don’t Date A Musician)”.

Dat Dream Wife dus ook vandaag met een fikse dosis sarcasme op de proppen komt, wordt al snel duidelijk aan de tracktitel. Dat het drietal dat verhaal (lees: niets is erger dan daten met een muzikant) daarnaast ook weet te combineren met een moraal – zijnde ‘ik ben geen competitie, ik ben gewoon heel erg knap’ – is een van de troeven van de single. Een ander pluspunt is dan weer dat de dames niet rond de pot draaien en een dikke drie minuten keihard doorvlammen. Scheurende riffs, een verschroeiend tempo en schreeuwerige zang zijn de hoofdingrediënten, terwijl het vleugje nonchalance de ideale afwerking is van een sterke single. Dream Wife zal er met deze “Hot (Don’t Date A Musician)” bijgevolg ongetwijfeld een pak fans bij krijgen, zoveel is duidelijk!

Social Lubrication verschijnt op 9 juni.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2123 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sonic City 2023 (Dag 3): Koning gitaar eist zijn troon op

Na een uitstekende maar fysiek uitputtende derde festival dag, opende Sonic City nog wat vroeger de deuren. Hoewel curatoren Charlotte Adigéry &…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Affiche Sonic City 2023 compleet met o.a. Stereolab, Eddie Chacon, Dream Wife en Jockstrap

Het clubseizoen is sinds vorige week officieel geopend en dus maken ook de indoorfestivals terug hun opwachting. Vlak voor de festivalzomer losbarstte,…
LiveRecensies

Pohoda Festival 2019: Ontdekkingsreis op alle vlakken

Vorig weekend schreven we over het Nederlandse Down The Rabbit Hole, een festival waar de beleving bijna even centraal staat als muziek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.