FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Affiche Sonic City 2023 compleet met o.a. Stereolab, Eddie Chacon, Dream Wife en Jockstrap

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het clubseizoen is sinds vorige week officieel geopend en dus maken ook de indoorfestivals terug hun opwachting. Vlak voor de festivalzomer losbarstte, stelde Sonic City Charlotte Adigéry & Bolis Pupul aan tot curator van de eerste dag. De Kortrijkse organisatie neemt de overige twee dagen voor zijn rekening, maar met onder meer Andy Stott, Tom Skinner, Youth Lagoon, WITCH en de Londense postpunksensatie Fat Dog belooft de vijftiende editie een topper te worden. Alsof dat niet genoeg is, komen daar nog eens vijftien acts bovenop. De absolute blikvangers zijn daarbij de Britse indiegroep Stereolab en de 59-jarige Eddie Chacon. Dream Wife en Jockstrap zijn dan weer het zogenaamd grote talent van morgen. Ander internationaal geweld zijn ChalkDecisive Pink, Deki Alem, Joanna Sternberg, Rahill en University. Aan Belgische zijde komt het betere lawaai van Geoffrey Burton, NAH, The Germans en The Whodads. Bolis Pupul komt eveneens solo zijn ding doen. Benefits (eerder aangekondigd) moet helaas annuleren.

Sonic City 2023 vindt plaats van 10 tot en met 12 november in Depart in Kortrijk. Het is voorlopig wachten op het tijdschema. De dagindeling en tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Curated by Charlotte Adigéry & Bolis Pupul: WITCH, Lucrecia Dalt, Jockstrap, Andy Stott, Eddie Chacon, Bolis Pupul solo, Decisive Pink, The Germans, NAH, Geoffrey Burton, The Whodads, cumgirl8, Model/Actriz and Laima.

Curated by Sonic City: Stereolab, Timber Timbre, Youth Lagoon, Dream Wife, Deerhoof, U.S. Girls, Tom Skinner, Chalk, Deki Alem, Joanna Sternberg, Rahill, University, Ruby Haunt, Bitchin Bajas, Rose City Band, Brahja, Moin, Water From Your Eyes, Deeper, Fat Dog, Willow Parlo and Alice Low.

Related posts
LiveRecensies

Borokov Borokov @ De Studio: Dansende mensen

Borokov Borokov bracht twee weken geleden POTATATO uit, zijn nieuwste album op een nieuw label (Magnetron Music). Voor het eerst in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jockstrap & Taylor Skye - "Red Eye" (feat. IAN STARR)

Jockstrap kondigt I<3UQTINVU, een remix versie van debuutalbum I Love You Jennifer B, aan. Het album is geproduceerd door Taylor Skye die…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.