Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gengahr – “A Ladder”

© David J. East

Toen Gengahr in 2015 met debuutalbum A Dream Outside op de proppen kwam, stond het in de sterren geschreven dat ze groot zouden worden. We kregen een coole mix van psychedelische rock en indie wat resulteerde in enkele fijne nummers. Ondertussen zijn we twee albums en acht jaar verder en is er van die grote belofte nog steeds niets in huis gekomen. Dat houdt hen weliswaar niet tegen om drie jaar na de release van het mindere Sanctuary met nieuw werk te komen. “A Ladder” is de eerste nieuwe single van het viertal in een tijdje en daarop horen we een kleine wijziging in sound.

De scherpe randjes zijn eraf geveild en tegenwoordig klinkt Gengahr als een mix van Two Door Cinema Club en Bombay Bicycle Club. We horen leuke synthlijnen in het begin en de zachte vocals van Felix Bushe die af en toe de hoogte in gaan. Wat vooral fijn is, blijkt de catchy melodie die erg speels te werk gaat. Toch mist de song wat ons betreft een angel, want nu gaat alles heel voorspelbaar voort zonder ook maar iets van memorabel extraatje te brengen. Naar het einde toe bloeit het allemaal wat open met extra backings en iets meer snedigheid. Een fijn nummertje dat wel, maar meer ook niet.

Facebook / Twitter / Site / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Gengahr @ Volta: Correlaties en fluctuaties

De Britten van Gengahr brachten begin dit jaar hun derde album Sanctuary uit, waarop duidelijk werd dat de scherpe indiekantjes er stilletjes aan afgevijld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gengahr - "Heavenly Maybe"

Van ons zou het wel eens tijd mogen worden dat Gengahr een iets groter publiek bereikt. De Britse groep bracht al twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gengahr - "Everything & More"

Gengahr is een band die blijft evolueren naar een sound die een groot publiek kan aanspreken. Waar ze op debuutplaat A Dream…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.