Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Gengahr – “Everything & More”

Gengahr is een band die blijft evolueren naar een sound die een groot publiek kan aanspreken. Waar ze op debuutplaat A Dream Outside nog ruwe psychedelische sounds naar voor brachten, gingen ze iets rijker en dromeriger te werk op opvolger Where Wildness Grows. Nu lijkt de band pas echt klaar voor de volgende stap, en op 31 januari 2020 resulteert dat in een derde album Sanctuary. Hiervoor kregen ze de hulp van Bombay Bicycle Club frontman Jack Steadman als producer, en tekstueel kwam de inspiratie uit Odyssee van Homeros. Zware lectuur, maar de eerste single is alvast vederlicht.

Er valt heel wat te ontdekken in “Everything & More” en dus is die titel niet zomaar gekozen. De psychedelische sounds van de eerdere Gengahr albums vind je nog terug, maar ze zijn eerder subtiel. Ook het dromerige aspect moet plaats maken voor vettigere gitaren en een grootsere productie. De hand van Steadman is duidelijk hoorbaar, maar Gengahr blijft wel zijn eigenheid behouden. Het doet ons wat denken aan wat Foals tegenwoordig doet, en dat is duidelijk uitstekend. De riffs zijn splijtend, de sfeer is hoopgevend en de opbouw fascinerend. Alles klopt gewoon bij deze song, en we kunnen dan ook niet anders dan hem blijven beluisteren.

Op 25 februari speelt de band alvast in Volta te Brussel.

Artwork Sanctuary:

3 oktober 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief