Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daughter – “Party”

Na een langdurige onderbreking waarin de bandleden tijd voor zichzelf namen, brengt Daughter op 7 april hun derde studio-album uit met als titel Stereo Mind Game. Tussen hun vorige studio-album Not to Disappear dat in 2016 al uitgebracht werd en het nieuwe, moesten fans zich tevreden stellen met de 13-nummerige soundtrack voor de videogame Life Is Strange: Before the Storm en het soloproject van zangeres Elena Tonra. Zij lanceerde in 2018 onder de artiestennaam Ex:Re haar gelijknamige debuutalbum. Op 9 januari 2023 stelde Daughter met “Be On Your Way” de eerste single van het nieuwe album voor. Vandaag krijgen we met “Party” de tweede single te horen.

In dit nummer lijkt de betekenis van de titel van het album duidelijk te worden. Elena zingt over een Stereo Mind Game die ze met zichzelf speelt. Herinneringen spelen zich hierin af tot de tijd ze aan ons ontneemt. Wat een feest. Het ruwe en eenvoudige drumwerk vormt samen met de subtiele en vloeiende bas- en gitaarpartijen de geschikte fundamenten om de intieme stem van Elena te begeleiden. Deze muzikale compositie vertoont echter doorheen het lied weinig verandering. Enkel naar het einde toe wordt het nummer speelser en warmer en zorgt een catchy gitaarriff voor het sluitstuk. De nieuwe single heeft een interessante tekst, maar is muzikaal misschien iets te monotoon voor een album met als naam Stereo Mind Game.

Facebook / Twitter / YouTube

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Daughter - Stereo Mind Game (★★★★): Een streepje licht in de duisternis

Daughter schoot in 2013 als aan een rotvaart uit de startblokken met hun schitterende debuutalbum If You Leave. Meteen wist de Londense band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kids With Buns - "Daughter"

Dat Kids With Buns de hoge verwachtingen stilaan aan het inlossen is, moge duidelijk zijn. Het duo speelde de afgelopen weken een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.