Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daughter – “Be On Your Way”

Al zeven jaar zitten fans van Daughter op hun honger wat betreft een nieuw album. De band was weliswaar nooit helemaal weg, want zo verscheen in 2017 een soundtrack van hun hand voor een videogame. Zangeres Elena Tonra kwam het jaar nadien dan weer solo voor de dag met het project Ex:Re. Nadien werd het weliswaar muisstil rond de groep, tot vorige week een mysterieuze boodschap op hun site verscheen. Het bleek de aanloop naar album nummer drie. Stereo Mind Game verschijnt op 7 april en vandaag krijgen we met “Be On Your Way” de eerste single te horen.

Naar eigen zeggen moet deze plaat hun meest optimistische ooit worden. Dat is niet moeilijk, want voorgaand materiaal was altijd doordrenkt van sombere melancholie. Dat is op deze “Be On Your Way” weliswaar niet anders. De vocals van Tonra zweven prachtig, de sound klinkt dromerig en er zit een hoopvolle opbouw in die je haren doet rechtstaan. Met nog wat experimentele elektronica die zich in het midden van de song nestelt, word je telkens weer verrast. De single schiet alle kanten uit, maar de prachtige stem van Tonra houdt als een bindmiddel alles bijeen. We kunnen dus stellen dat deze “Be On Your Way” het wachten meer dan waard was en dat optimistische? Dat zit hem hier vooral in de lyrics die vertelt over kracht vinden in emotionele eerlijkheid.

Facebook / Twitter / YouTube

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3590 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Daughter - Stereo Mind Game (★★★★): Een streepje licht in de duisternis

Daughter schoot in 2013 als aan een rotvaart uit de startblokken met hun schitterende debuutalbum If You Leave. Meteen wist de Londense band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kids With Buns - "Daughter"

Dat Kids With Buns de hoge verwachtingen stilaan aan het inlossen is, moge duidelijk zijn. Het duo speelde de afgelopen weken een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daughter – “Party”

Na een langdurige onderbreking waarin de bandleden tijd voor zichzelf namen, brengt Daughter op 7 april hun derde studio-album uit met als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.