Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA – “PANIC”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het Britse viertal YONAKA heeft op dit moment al twee albums in de kofferbak liggen tussen enerzijds een hoop ruige gitaren (te horen op hun debuutplaat Don’t Wait ‘Til Tomorrow) en anderzijds een kleine berg elektronica. Dat laatste leek op hun tweede langspeler Seize The Power uit 2021 een serieuze ommezwaai te zijn in tegenstelling tot wat we eerder van Theresa Jarvis en haar gevolg hoorden. Singles als “Ordinary” en “Raise Your Glass” brachten degelijk werk, maar om heel eerlijk te zijn ook niet meer dan dat. Vorige maand kwam de band weer even boven water tijdens een samenwerking met G2 en Jeris Johnson op het nummer “Detonate”, maar vandaag komt YONAKA met eigen nieuw materiaal op de proppen.

Vanaf het begin van deze “PANIC” horen we frontvrouw Theresa met haar lichtjes gure stem, die tegelijk geëmotioneerd klinkt, gezien ze een belangrijke boodschap over angst en paniek de menigte in stuurt. Ze speelt met het tempo van haar woorden en dat zorgt voor wat extra power in de eerste dertig seconden, waardoor het nummer goed uit de startblokken schiet. Gaandeweg komen meer instrumenten haar woorden ondersteunen, wat resulteert in een refrein dat op het wankelpunt tussen rock en pop toch eerder naar die laatstgenoemde kant leunt. Met een ‘oh-oh-oh’-momentje richting het einde zijn we zeker dat dit een nummer is om een breder publiek mee aan te spreken. Met minder dan drie minuten op de teller is het een song die gemakkelijk kan passeren, maar misschien weinig indruk nalaat voor wie bekend is met het eerdere werk.

Feit is wel dat er op “PANIC” minder elektronica aanwezig lijken te zijn in vergelijking met Seize The Power, maar er wordt vooral geschipperd tussen de uitersten die de band al opzocht. Slecht klinkt het niet, maar het is weinig vernieuwend en dat wordt gemist. Deze en volgende maand kan de band hun nieuwe single alvast loslaten op het publiek tijdens een Europese tour. Ons land wordt voorlopig niet bezocht, al staan ze vanavond in een uitverkochte 013 in Tilburg als voorprogramma bij Palaye Royale.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

58 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets - "Gone By Now"

Only The Poets is een band uit het Engelse dorpje Reading, gevormd in 2017 en bestaand uit vier leden. In 2021 bracht…
InstagramLiveRecensies

YONAKA @ Ancienne Belgique (AB Club): Plezant lederen jasje

Zwarte T-shirts en getatoeëerde armen ten top gisterenavond op de bovenverdieping van de Ancienne Belgique, want YONAKA zakte voor het eerst sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.