Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives – “Conveniency”

Er zijn verschillende redenen waarom jungle-dj Nia Archives een kleine maand geleden bij De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023 werd opgenomen, maar een van de grootste argumenten daarvoor is ongetwijfeld hoe ze op innovatieve wijze jungle durft combineren met andere stijlen. Onlangs deed ze dit bijvoorbeeld nog op “Baianá” en “So Tell Me…“, maar de artieste durft ook verder te gaan dan louter enkelvoudige fusies. Ze herwerkte een paar maanden geleden ook de track “Burn Dem Bridges” van Skin On Skin tot een knaller van een jungle-tune, terwijl dat originele lied op zich al een een genre-crossover was van UK drill en techno. Het resultaat was misschien wel een van de hardste tracks van het jaar, maar er schuilt ook een zachtere kant achter haar muziek. Dat kwam bij “So Tell Me…” al naar boven, en nu opnieuw bij haar nieuwe single “Conveniency”.

Doordat Nia Archives niet enkel haar eigen tracks producet, maar ook geregeld zelf de zang voorziet, resulteert dit vaak in persoonlijkere nummers. Ook bij “Conveniency” is dit het geval. Nia maakt tekstgewijs duidelijk dat ze terug stevig in haar schoenen wil staan, niet langer iemands derde keuze wil zijn en dat niemand dus nog met haar voeten moet spelen. Ze kiest er bovendien voor om op deze single akoestische akkoorden te mengen met haar standaard jungle productie, wat bijzonder aanstekelijk lijkt te werken. Het is ook vanwege die rustige gitaarnoten dat die intiemere touch eens te meer wordt gewaarborgd. Laat het bovendien over aan Nia Archives om dergelijke onderwerpen in een catchy nummer te verwerken zonder dat het melig of cliché overkomt, iets dat absoluut geen evidentie is. Toch slaagt ze er hier met glans in, en of ze het nu over een kalme of stevige boeg gooit, Nia stelt tot dusver niet teleur. Hopelijk kan ze deze tendens nog lang doortrekken.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

20 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Interview Jennifur: ‘’Met een liveband spelen heeft mijn kennis enorm verrijkt"

Een dikke maand geleden bracht Hector Devriendt, ofwel Jennifur, de plaat Things Don’t Change Until They Do uit op Sweet Sun, het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.