Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dying Fetus – “Unbridled Fury”

© Scott Kinkade

Dying Fetus is een vaste waarde binnen het deathmetalgenre. Vooral met hun tweede album, Killing on Adrenaline, en derde plaat, Destroy the Opposition, en de ep Grotesque Impalement bracht de band enkele meesterwerken uit. Sindsdien bouwt ze vooral verder op de stijl die ze vroeg in hun carrière ontwikkelde. In 2017 bewees de band hun kunnen nogmaals met Wrong One to Fuck With. Wanneer er een nieuw album komt, is momenteel nog onduidelijk, maar de band trakteert ons met “Unbridled Fury” alvast op een nieuwe single, na “Compulsion for Cruelty” van september vorig jaar.

“Unbridled Fury” begint stevig met een explosie aan blastbeats en een snoeiharde riff. Er volgt een aaneenschakeling van vele riffs, tempoverwisselingen en -versnellingen, in combinatie met gebrul dat van laag naar lager gaat. Het gaat keihard, maar is veel meer dan neanderthalermuziek. Dying Fetus verstopt namelijk maar al te graag al hun muzikaal technisch vermogen tussen het geweld dat ze brengen. Naar het einde van de single toe gebruikt gitarist John Gallagher bijvoorbeeld de tappingtechniek om met een barokachtig deuntje op te bouwen naar een breakdown. De band gebruikt die breakdown strategisch om het nummer zo intens mogelijk af te sluiten.

In “Unbridled Fury” komt alles samen wat we al van Dying Fetus verwachten: bijzonder stevige riffs, even complexe als harde muziek en wat hardcore punkinvloeden met de breakdown. Wie de groep live aan het werk wil zien, kan dat op 11 februari in Kavka Zappa. Op zondag 13 augustus zakken ze af naar Alcatraz Open Air.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.