Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “Bone Church”

© CPU – Stijn Verbruggen

De gemaskerde brigade van Slipknot zit klaarblijkelijk in een goede workflow. Vorige zomer stond ze in augustus volgeboekt voor de belangrijkste festivals. De headlineshow op Pukkelpop viel met moeite memorabel te noemen, maar zelfs de metalgoden hebben soms een mindere dag. Een maand later stond Slipknot weer volledig op de kaart met The End, So FarDe titel deed het ergste vermoeden, maar de fans mogen op twee oren slapen. Het negenkoppig collectief maakt deze zomer opnieuw de oversteek naar Europa en komt niet met lege handen. Dit voorjaar verschijnt de release van Look Outside Your Window dat opgenomen werd ten tijde van .5: The Gray Chapter (2014).

We snappen volledig waarom Slipknot de single “Bone Church” toen nog niet uitbracht. Het was immers ondenkbaar dat Corey Taylor zuiver zou zingen. De grenzen tussen Slipknot en Stone Sour waren destijds strikt afgebakend en achteraf gezien was dat onterecht. Op The End, So Far bewees opener “Aderall” dat een zachte aanpak niet minder intens hoeft te zijn. Hetzelfde geldt dus ook voor “Bone Church” dat evengoed bedoeld kan zijn voor een dodenwake. De circusachtige intro is even depressief als humoristisch. Op het einde gaat het er dan toch iets steviger aan toe door de bombastische drums en Taylors diepe uithalen. De band uit Iowa is niet meer van de jongste, maar door zulke tracks uit te brengen, zit er nog rek op de heftige shows waarvoor elke festivalweide of zaal eraan moet geloven.

Slipknot staat zaterdag 17 juni geprogrammeerd op Graspop Metal Meeting. Deze dag is inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog combitickets beschikbaar. Het vierdaagse metalfestijn wordt verder aangevoerd door Ghost, Gojira, Parkway Drive, Def Leppard en Mötley Crüe. De organisatie maakt weldra de laatste twee headliners bekend.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Corey Taylor @ Poppodium 013: Priester voor eigen kerk

Corey Taylor lanceerde enkele weken geleden CMF2, zijn tweede sololangspeler. De altijd mondige zanger van Stone Sour en Slipknot probeerde het al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Corey Taylor – CMF2 (★★): Poging tot eerherstel

Corey Taylor is een man achter vele projecten, maar vooral bekend en erkend voor zijn werk met zijn stelletje loslopend – gemaskerd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “Talk Sick”

Nog een kleine maand te gaan tot CMF2 uitkomt, het vervolg op het geflopte CMFT dat Corey Taylors solocarrière wat moet redden. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.