Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “Bone Church”

© CPU – Stijn Verbruggen

De gemaskerde brigade van Slipknot zit klaarblijkelijk in een goede workflow. Vorige zomer stond ze in augustus volgeboekt voor de belangrijkste festivals. De headlineshow op Pukkelpop viel met moeite memorabel te noemen, maar zelfs de metalgoden hebben soms een mindere dag. Een maand later stond Slipknot weer volledig op de kaart met The End, So FarDe titel deed het ergste vermoeden, maar de fans mogen op twee oren slapen. Het negenkoppig collectief maakt deze zomer opnieuw de oversteek naar Europa en komt niet met lege handen. Dit voorjaar verschijnt de release van Look Outside Your Window dat opgenomen werd ten tijde van .5: The Gray Chapter (2014).

We snappen volledig waarom Slipknot de single “Bone Church” toen nog niet uitbracht. Het was immers ondenkbaar dat Corey Taylor zuiver zou zingen. De grenzen tussen Slipknot en Stone Sour waren destijds strikt afgebakend en achteraf gezien was dat onterecht. Op The End, So Far bewees opener “Aderall” dat een zachte aanpak niet minder intens hoeft te zijn. Hetzelfde geldt dus ook voor “Bone Church” dat evengoed bedoeld kan zijn voor een dodenwake. De circusachtige intro is even depressief als humoristisch. Op het einde gaat het er dan toch iets steviger aan toe door de bombastische drums en Taylors diepe uithalen. De band uit Iowa is niet meer van de jongste, maar door zulke tracks uit te brengen, zit er nog rek op de heftige shows waarvoor elke festivalweide of zaal eraan moet geloven.

Slipknot staat zaterdag 17 juni geprogrammeerd op Graspop Metal Meeting. Deze dag is inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog combitickets beschikbaar. Het vierdaagse metalfestijn wordt verder aangevoerd door Ghost, Gojira, Parkway Drive, Def Leppard en Mötley Crüe. De organisatie maakt weldra de laatste twee headliners bekend.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Features

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2023: Tussen heden en verleden

Nipt twee weken voor het grootste metalfestival van de Benelux van start gaat, zette de organisatie de puntjes op de ‘i’. De…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het viseuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Slipknot op Graspop Metal Meeting 2023!

Afgelopen zomer nog het witte konijn uit de hoge hoed van Pukkelpop, maar volgend jaar in een ietwat natuurlijkere habitat: Slipknot speelt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.