Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alex Lahey – “Good Time”

Het is nog maar een grote vijf jaar geleden dat Alex Lahey haar debuutalbum I Love You Like A Brother uitbracht. Ondertussen bracht ze met The Best of Luck Club nog een soloalbum uit, dat min of meer op hetzelfde niveau zat als haar debuut. De meningen over Laheys muziek zijn sterk verdeeld en dat is eigenlijk ook niet zo verbazingwekkend, aangezien ze overduidelijk de stroop haalt bij poppunkbands uit de nillies. Sommigen zijn blij dat er nog relatief jonge artiesten zijn die muziek maken binnen het genre, anderen waren het al zo beu als koude pap toen Laheys debuut verscheen. Of ze de criticasters de mond zal snoeren met The Answer Is Always Yes is nog maar de vraag, maar deze nieuwe single doet ons vermoeden van niet.

“Good Time” wentelt zich tekstueel al meteen in de poppunkclichés met teksten als ‘Everyone is a bit fucked up, but they think they’re okay’, al is het vooral haar stem die de aandacht naar zich toetrekt. Dat is niet omdat deze buitengewoon mooi is, maar wel omdat ze verkouden klinkt of toch zeker zo tracht te klinken. Het valt een vreemde artistieke keuze te noemen, zeker wanneer we dan het refrein horen waarbij ze opeens wel weer lijkt te kunnen zingen. Dat refrein laat zich overigens ook kenmerken door een specifiek popgehalte, dat te veel in contrast staat met de rest van het lied. “Good Time” heeft ons dus niet bepaald een goede tijd bezorgd.

The Answer Is Always Yes verschijnt op 19 mei.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi & Alex Lahey - "Dino's"

De Australische artiesten Gordi en Alex Lahey hebben los van elkaar hun strepen in de muziekwereld al verdiend. Zo bracht Gordi voor…
AlbumsRecensies

Alex Lahey - The Best of Luck Club (★★): Ongeluk bij een geluk

Alex Lahey verzamelde de voorbije jaren een behoorlijk omvangrijke fanbase, die hun verloren tienerjaren terugvonden in haar stevige garagerock in de trant…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alex Lahey - "Don't Be so Hard on Yourself"

Ze maken fijne muziek in Australië. Hoe ze het daar helemaal aan de andere kant van de wereld blijven flikken om fijne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.