Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whitney – “For A While”

© Tonje Thilesen

Het is nog geen half jaar geleden sinds Whitney voor het eerst in drie jaar nog eens een album uitbracht in de vorm van SPARK, maar het ziet ernaar uit dat de Amerikanen ons dit keer niet opnieuw zolang zullen laten wachten. Aan de vooravond van de Europese tournee die bij eerder genoemde plaat hoort, lost het duo namelijk alweer een nieuwe single. “For A While” gaat al een tijdje mee binnen de band, maar kent na het bestaan in verschillende vormen en geluiden nu eindelijk een officiële release.

Met iets meer dan vier minuten op de klok is “For A While” eerder aan de lange kant, maar door die typische, gezellige Whitney-sound, valt dat nooit op. Zo weet het duo meteen die vintage sfeer te creëren, waardoor deze gure winterdagen meteen omslaan in hoopvolle lentekleuren. Een dromerig gitaartje danst doorheen de chille percussie, terwijl frontman Julien Ehrlich er zijn hoge stem overheen giet. Doe daar dan nog eens wat euforische blazers en synths bij, en je voelt de zonnestraaltjes haast op je gezicht. Whitney heeft met “For A While” dus opnieuw een hoopvol nummer aan zijn palmares toegevoegd; de jongens zijn met andere woorden geslaagd in hun opzet om een gevoel van liefde voor zij die niet meer hier zijn te scheppen.

Whitney staat op 14 februari in De Roma in Antwerpen. Tickets voor dit concert kan je winnen door onze Instagrampagina in de gaten te houden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whitney - "Kansas"

Sinds Whitneys wondermooie Light Upon The Lake wachten fans op een tweede plaat van datzelfde kaliber, maar de band slaagde er vooralsnog…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Grace Jones, Whitney en Suede naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live is sinds vandaag in een klap heel wat internationale allure rijker. Op zaterdag 24 juni krijgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.