Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KSI – “Voices” (feat. Oliver Tree)

© CPU – Toon Miermans

KSIOlajideBT: het is geen automatische suggestie voor een wachtwoord, maar de naam waarmee rapper KSI zijn carrière van start ging als YouTuber. Sinds hij zich in 2015 ook op muziek stortte, werkte hij al samen met grote namen zoals Anne-Marie, 21 Savage en Craig David. De Engelsman met Nigeriaanse roots wordt dit jaar dertig en lanceerde bij wijze van cadeautje gisteren de documentaire KSI: In Real Life, met niemand minder dan Louis Theroux als uitvoerend producent. Voor “Voices” werkte hij samen met de Amerikaanse zanger Oliver Tree, die we vooral kennen van zijn TikTok-hit “Miss You” en die tussen alle remixes van dat nummer ook nog de deluxeversie van zijn plaat Cowboy Tears uitbracht.

Qua onderwerp komen beide heren niet bijzonder origineel uit de hoek. “Voices” gaat over liefdesverdriet, en de stemmen die KSI hoorde in zijn hoofd na zijn break-up en tijdens diezelfde periode waarin hij het mentaal niet makkelijk had. We horen hem zingen dat hij zichzelf wijsmaakte gelukkig te zijn, terwijl dat helemaal niet zo was. Ook muzikaal is het nummer voorzichtig aangepakt: Digital Farm Animals, waarmee KSI al samenwerkte voor onder andere “Really Love” met Craig David en “Don’t Play” met Anne-Marie, schoof aan de tafel als producer om de song een popkarakter te geven. Het contrast tussen de luchtige beat en de neerslachtige tekst is interessant, maar toch klinkt het allemaal niet heel spannend, wat niet altijd hoeft om te scoren bij het grote publiek.

KSI: Facebook / Instagram
Oliver Tree: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ellie Goulding - "By The End Of The Night"

Ellie Goulding zette gedurende enkele jaren de hitlijsten in vuur en vlam met nummers als “Burn” en “Love Me Like You Do“….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Natalie Jane - "seeing you with other girls"

Natalie Jane wist al heel wat te bereiken in haar korte carrière, ook al is ze slechts achttien jaar. Ze deed mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.