Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Samia – “Breathing Song” & “Honey”

© Sophia Matinazad

Binnenkort brengt Samia Honey uit, haar tweede album. Het is niet dat we bij die plaat voor een echte verrassing zullen staan, want met de twee singles van vandaag zullen we al zeven van de elf nummers gehoord hebben. We weten dan ook al dat het een zeer emotionele langspeler zal worden. Dat was al te horen op “Kill Her Freak Out”, maar vooral op “Pink Balloon” en “Sea Lions”, waarin ze hetzelfde verhaal vanuit twee standpunten bracht. Ook deze keer brengt de zangeres twee singles uit, maar helaas weten die ons niet te bekoren.

“Breathing Song” is een sober, emotioneel nummer, zoals we Samia kennen. Helaas is ze iets te gul geweest met autotune — wat ze totaal niet nodig heeft — en weet het lied ons eigenlijk niet te boeien. Het voelt allemaal nogal eenzijdig aan en zelfs een beetje zagerig. ‘Gelukkig is er nog een tweede nummer’, dachten we vooraleer we “Honey” hadden beluisterd. Helaas valt ook deze wat tegen. Het is iets meer upbeat, maar te repetitief en wederom leidt het overtollige gebruik van autotune ons af. Beide singles gaan ook opnieuw over hetzelfde thema, namelijk een moeilijke periode in Samia’s leven waarbij ze naar alcohol greep om zich erdoor te trekken. De eenzijdigheid van de liedjes zorgt er dan weer voor dat die emoties en het verhaal erachter niet echt goed overkomen. De zangeres toonde eerder aan dat ze talent heeft en er zit duidelijk diepgang in haar muziek, waardoor we nog extra teleurgesteld zijn met “Breathing Song” en “Honey”.

Honey komt uit op 27 januari.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Samia - "Pink Balloon" & "Sea Lions"

Twee jaar geleden bracht Samia haar debuutalbum The Baby uit. Deze langspeler werd goed ontvangen en de toekomst zag er dan ook…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Samia - "Kill Her Freak Out"

De agenda van Samia ziet er de komende weken ontzettend druk uit. De New Yorkse zangeres speelt een uitverkochte show in Londen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush - "Honey"

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.