Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Samia – “Pink Balloon” & “Sea Lions”

© Sophia Matinazad

Twee jaar geleden bracht Samia haar debuutalbum The Baby uit. Deze langspeler werd goed ontvangen en de toekomst zag er dan ook zeer rooskleurig uit voor de Amerikaanse. Niet alleen op muziekvlak doet ze het tegenwoordig goed, ook haar acteercarrière loopt redelijk vlot. Zo was ze al te zien in de serie Gotham en de film Along for the Ride. Sinds dat debuutalbum kregen we nog een eptje in de vorm van Scout en enkele singles, maar binnenkort volgt dan eindelijk een tweede album van de singer-songwriter, namelijk Honey. Van die tweede plaat kregen we al eerder “Kill Her Freak Out” en “Mad at Me” te horen en vandaag voegt Samia daar nog eens twee nummers aan toe.

“Pink Balloon” en “Sea Lions” brengen hetzelfde verhaal, maar vanuit een ander standpunt. Samia zingt over een persoon waar ze op korte tijd snel aan gehecht geraakte en hun relatie zeer ingewikkeld werd, maar ondanks alle chaos toch nog in diens leven wil blijven. Op “Pink Balloon” uit de zangeres dit op een zeer gevoelige en breekbare manier. Het lied is sober en ze krijgt enkel ondersteuning van een piano. Het is vooral de pijn die hierop naar voren komt. In “Sea Lions” horen we dan eerder de gefrustreerde kant van Samia. Hoewel het begin gelijkaardig klinkt aan diens voorganger, komen er na verloop van tijd meer instrumenten bij kijken die haar emoties versterken. “Sea Lions” eindigt iets harder en chaotischer, alsof de Amerikaanse niet meer weet wat te doen. De combinatie van deze twee nummers is slim uitgedacht en Samia weet goed verschillende emoties van een verhaal muzikaal te uiten. We kijken hierdoor nog meer uit naar haar aankomende album.

Samia’s tweede album Honey verschijnt op 27 januari.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Samia - "Breathing Song" & "Honey"

Binnenkort brengt Samia Honey uit, haar tweede album. Het is niet dat we bij die plaat voor een echte verrassing zullen staan,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Samia - "Kill Her Freak Out"

De agenda van Samia ziet er de komende weken ontzettend druk uit. De New Yorkse zangeres speelt een uitverkochte show in Londen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush - "Honey"

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.