Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mudhoney – “Almost Everything”

© Emily Rieman

Vooraleer Pearl Jam, Nirvana en Soundgarden grungerock in de mainstream deden belanden, was Seattle nog in de ban van onder andere Mudhoney. In de commerciële slipstream van laatstgenoemde werd Mudhoney een poos wereldberoemd. Nu dat lo-fi gitaren en absurde humor sterk in de mode zijn, komen frontman Mark Arm en zijn bandmakkers terug boven water drijven. Arm mocht vorig jaar zestig kaarsen uitblazen, maar blijft zijn puberale zelve. De groep is nog steeds getekend bij het oerlabel Sub Pop Records en heeft grootse plannen in de maak. De pre-order van het elfde studioalbum Plastic Eternity werd vandaag gelanceerd met “Almost Everything”.

Mudhoney haalt op “Almost Everything” geen rare fratsen uit. Op het ritme van schelle bongodrums scheuren de gitaren roestig door. Het pionierswerk vanop Mudhoney en Every Good Boy Deserves Fudge wordt niet geëvenaard, maar ’t is nu ook niet zo dat de band zit te slabakken. De jaren van verstand zijn immers bereikt met als gevolg dat Mudhoney simpelweg klinkt zoals ze wil klinken. De zanglijnen komen echter zagerig over, waardoor de single niet onmiddellijk overtuigt. Terwijl Arm op het podium een spring-in-‘t-veld is, houdt hij de boel tegendraads op. Door al drie decennia mee te draaien, geniet Mudhoney echter het vertrouwen dat er altijd wel iets tofs uit de bus kan komen. “Almost Everything” beschadigt dat vertrouwen niet, maar houdt ons voorlopig in neutraal vaarwater.

Plastic Eternity komt uit op 7 april.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #18

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…
Oude Bekenden

Nieuwe single Mudhoney - "Paranoid Core"

Mudhoney maakt al 30 jaar van tijd en stond degelijke, consistente nummers. In 1988 zorgde de band met Superfuzz Bigmuff voor het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sewer Rats - "Mother Acid"

In Groot-Brittannië is er tegenwoordig een grote lading aan artiesten die het liever niet proper houden. Sewer Rats is de nieuwste en het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.