Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML – “Chariot”

© CPU – Fleur De Backer

SYML vereerde ons land al meermaals met zijn aanwezigheid en stelde nimmer teleur. De laatste keer kwam hij naar Les Nuits in de Botanique in Brussel, waar hij onder andere enkele wondermooie covers met ons deelde, afgewisseld met gekende meezingers. Op 11 maart komt de Amerikaanse Brian Fennell terug naar ons land met de Phases Tour, waarmee hij zijn album The Day My Father Died zal voorstellen. In afwachting daarvan brengt hij nu al zijn nieuwe single “Chariot” uit.

Trouwe fans weten dat SYML houdt van experimenteren en zichzelf ontwikkelen, waardoor de muziekstijl wisselt van album tot album. Dat is met deze single opnieuw het geval. Geen brave, ingetogen piano of een elektrische beat, maar een consequente en aanwezige drum draagt het nummer tot de laatste noot. Fennells stem echoot door het nummer heen en opnieuw kunnen we enkel onder de indruk zijn van zijn enorm bereik. SYML-songs zijn meestal breekbare ballades gebaseerd op het leven van de zanger Brian Fennell, denk maar aan “Girl” en “Ghosts“, en ook deze keer is dat niet anders. Het is misschien een verrassend uptempo lied voor een plaat getiteld The Day My Father Died, maar dit maakt ons enkel nog meer benieuwd naar wat SYML voor ons in petto heeft.

The Day My Father Died komt uit op 3 februari. Op zaterdag 11 maart staat SYML in de Roma.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

23 posts

About author
Indie-addict
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.