Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML – “Chariot”

© CPU – Fleur De Backer

SYML vereerde ons land al meermaals met zijn aanwezigheid en stelde nimmer teleur. De laatste keer kwam hij naar Les Nuits in de Botanique in Brussel, waar hij onder andere enkele wondermooie covers met ons deelde, afgewisseld met gekende meezingers. Op 11 maart komt de Amerikaanse Brian Fennell terug naar ons land met de Phases Tour, waarmee hij zijn album The Day My Father Died zal voorstellen. In afwachting daarvan brengt hij nu al zijn nieuwe single “Chariot” uit.

Trouwe fans weten dat SYML houdt van experimenteren en zichzelf ontwikkelen, waardoor de muziekstijl wisselt van album tot album. Dat is met deze single opnieuw het geval. Geen brave, ingetogen piano of een elektrische beat, maar een consequente en aanwezige drum draagt het nummer tot de laatste noot. Fennells stem echoot door het nummer heen en opnieuw kunnen we enkel onder de indruk zijn van zijn enorm bereik. SYML-songs zijn meestal breekbare ballades gebaseerd op het leven van de zanger Brian Fennell, denk maar aan “Girl” en “Ghosts“, en ook deze keer is dat niet anders. Het is misschien een verrassend uptempo lied voor een plaat getiteld The Day My Father Died, maar dit maakt ons enkel nog meer benieuwd naar wat SYML voor ons in petto heeft.

The Day My Father Died komt uit op 3 februari. Op zaterdag 11 maart staat SYML in de Roma.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2 posts

About author
Indie-addict
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Runnner - "nye"

In 2021 bracht Runnner zijn debuut Always Repeating uit, een akoestisch plaatje waar af en toe wat geëxperimenteerd werd met productiewerk (op…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.