Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crouch – “Domesticate The Weak”

© CPU – Cédric Depraetere

Onze favoriete kerk van liefde en licht blijft maar uitbreiden. Terwijl Lennart Bossu (Amenra) het Oathbreaker-gat opvulde met Predatory Void, krijgt ook Wiegedood een nieuw staartje. Zanger-gitarist Levy Seynaeve en drummer Wim Coppers doken de studio in met Jasper Hollevoet. Hollevoet kennen we als bassist bij het kleurrijke VENTILATEUR. Deze eigenzinnige samenwerking strandde in Crouch. De debuutsingle “The Light Is Mine” liet al uitschijnen dat gitzwarte riffs en logge drumpatronen de dienst zouden uitmaken. Of er een debuut-ep of album zit aan te komen, is nog niet geweten. Crouch zal alleszins live tot leven komen, want het project prijkt op het roster van Odyssey Booking. De tweede single “Domesticate The Weak” is de volgende stap richting wereldoverheersing.

De stonerriffs moeten nu wijken voor smerige blackmetal. Hierdoor leunt de sound dichter aan tegen die van Wiegedood, maar getrainde oren zullen het verschil merken. Diegenen die voordien al zulke muziek weinig tot niet konden smaken, zullen zich niet bekeren. Niet dat dat het doel is van Crouch. Het trio doet gewoon waar ze zin in heeft: loeiharde muziek maken met een politiek geladen boodschap. Huisvesting blijft een heikel thema dat rakelings de krantenkoppen haalt. We geloven niet dat Caroline Gennez, de minister van Grootstedenbeleid, Crouch snel zal uitnodigen op de thee. Dat terzijde geeft “Domesticate The Weak” muzikale kleur aan de mentale en fysieke kwalen die daklozen moeten doorstaan om reddeloos te overleven.

Crouch speelt deze maand drie shows in Antwerp Music City (26/01), JH Tijl (27/01) en The Pits Kortrijk (28/01). Op 18 maart is het de beurt aan OHK in Oostende.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.