Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin – “GOSSIP” (feat. Tom Morello)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er zijn niet veel bands die tegelijk zo geliefd en gehaat zijn als Måneskin. De Italiaanse Eurovisiesongwinnaars van 2021 worden door heel wat mensen van de jongere generatie – met name tienermeisjes – uitgeroepen tot nieuwe rockgoden. Sceptici hebben het dan weer over ‘posers’, maar die worden vaak al snel de mond gesnoerd door dwepende fans. Dat ze zulke trouwe en fanatieke fans hebben, zal waarschijnlijk ook wel te merken zijn in de verkoopcijfers van RUSH!, dat op 20 januari verschijnt.

Na de zwakke ballad  “THE LONELIEST” en het rockende “LA FINE“, krijgen we met “GOSSIP” nog zo’n rockgeoriënteerd nummer. Helaas is deze weer in het Engels, terwijl de band toch altijd sterker en snediger klinkt in het Italiaans. Het is naar alle waarschijnlijkheid om de platenmaatschappij en de Engelstalige fans te plezieren, maar of het goed is, dat is een ander verhaal. De gitaren klinken wel ruw, maar blijven altijd vrij standaard. Gelukkig brengt gitaarlegende Tom Morello daar verandering in met twee indrukwekkende solo’s. Helaas moet je daarvoor eerst wel de tenenkrommende manier waarop Damiano David in het pre-chorus de woorden ‘choke’ en ‘throat’ zingt, zien te doorstaan. Zelfs een solo van Tom Morello is dat niet waard.  Al een geluk dus dat “GOSSIP” nog geen drie minuten duurt.

RUSH! verschijnt op 20 januari. Op 2 en 3 maart staat Måneskin in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

332 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin - "HONEY (ARE YOU COMING)"

Hoe bouw je vanuit een deelname aan het Eurovisiesongfestival een stabiele carrière op? Het lijkt een moeilijk te beantwoorden vraag, want al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BABYMETAL – “METALI!!” (feat. Tom Morello)

Intussen is het beproefde recept van BABYMETAL bekend, toch blijft het uitkijken naar nieuw materiaal. “METALI!!” is namelijk de eerste single met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Troye Sivan - "Rush"

Het is intussen al vijf jaar geleden dat Troye Sivan zijn meest recente langspeler Bloom uitbracht, met daarop enkele fijne catchy popsongs en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.