Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin – “THE LONELIEST”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We kennen Måneskin natuurlijk nog van hun overwinning op het Eurovisiesongfestival met “ZITTI E BUONI“, maar ook dat ligt al anderhalf jaar achter ons. In tussentijd zaten de Italianen zeker niet stil en speelden ze zowat overal waar ze maar konden, maar ook voor het maken van nieuwe muziek was er nog tijd. Zo bracht de band vlak voor de finale van het vorige Eurovisiesongfestival nog “SUPERMODEL” uit en coverden ze “If I Can Dream” voor de Elvis-biopic. Het viel ons toen al op dat de hype rondom dat nummer heel wat minder was dan bij zijn voorgangers en het is dan ook afwachten of die trend zich zal verderzetten.

Het nieuwe “THE LONELIEST” laat zich alvast meteen kenmerken door een zeer kille sfeer, die voornamelijk ontstaat door de flauwe instrumentatie en de zang van Damiano David. Hij probeert als het ware wat te croonen, maar daar heeft hij allesbehalve de stem voor. Later haalt hij vocaal wel wat uit, maar dat is zodanig gepolijst dat ook dat gewoon weer enorm cringe wordt. Op rocknummers konden we de stem van Damiano David wel nog verdragen, maar op ballads zakt hij toch echt wel volledig door het ijs. De instrumentatie klinkt met uitzondering van enkele flarden gitaar van Thomas Raggi ook maar weinig speciaal en door nagenoeg constante herhaling weet het nummer allerminst te boeien. Ballads zijn niet weggelegd voor Måneskin, zoveel is duidelijk.

“THE LONELIEST” heeft zo’n tenenkrommend hoog emo-tienerprogrammagehalte dat we echt uit de grond van ons hart hopen dat we deze song niet vaak moeten aanhoren. Måneskin buist simpelweg opnieuw en dat terwijl we de band het ruïneren van “If I Can Dream” nog niet hebben vergeven. Desondanks zullen de fanatieke Måneskin-fans dit ongetwijfeld een goed nummer vinden, maar het zou ons zeker niet verbazen mochten heel wat globale fans na dit nummer afhaken.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Måneskin headliner Rock Werchter 2024!

We hebben er dit jaar even op moeten wachten, maar nu lijkt het plots toch snel te gaan. Na Foo Fighters en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.