Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin – “THE LONELIEST”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We kennen Måneskin natuurlijk nog van hun overwinning op het Eurovisiesongfestival met “ZITTI E BUONI“, maar ook dat ligt al anderhalf jaar achter ons. In tussentijd zaten de Italianen zeker niet stil en speelden ze zowat overal waar ze maar konden, maar ook voor het maken van nieuwe muziek was er nog tijd. Zo bracht de band vlak voor de finale van het vorige Eurovisiesongfestival nog “SUPERMODEL” uit en coverden ze “If I Can Dream” voor de Elvis-biopic. Het viel ons toen al op dat de hype rondom dat nummer heel wat minder was dan bij zijn voorgangers en het is dan ook afwachten of die trend zich zal verderzetten.

Het nieuwe “THE LONELIEST” laat zich alvast meteen kenmerken door een zeer kille sfeer, die voornamelijk ontstaat door de flauwe instrumentatie en de zang van Damiano David. Hij probeert als het ware wat te croonen, maar daar heeft hij allesbehalve de stem voor. Later haalt hij vocaal wel wat uit, maar dat is zodanig gepolijst dat ook dat gewoon weer enorm cringe wordt. Op rocknummers konden we de stem van Damiano David wel nog verdragen, maar op ballads zakt hij toch echt wel volledig door het ijs. De instrumentatie klinkt met uitzondering van enkele flarden gitaar van Thomas Raggi ook maar weinig speciaal en door nagenoeg constante herhaling weet het nummer allerminst te boeien. Ballads zijn niet weggelegd voor Måneskin, zoveel is duidelijk.

“THE LONELIEST” heeft zo’n tenenkrommend hoog emo-tienerprogrammagehalte dat we echt uit de grond van ons hart hopen dat we deze song niet vaak moeten aanhoren. Måneskin buist simpelweg opnieuw en dat terwijl we de band het ruïneren van “If I Can Dream” nog niet hebben vergeven. Desondanks zullen de fanatieke Måneskin-fans dit ongetwijfeld een goed nummer vinden, maar het zou ons zeker niet verbazen mochten heel wat globale fans na dit nummer afhaken.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

187 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Måneskin - RUSH! (★★): Zoals fruit op een pizza

Er hing een lange tijd een vloek rond het Eurovisiesongfestival, want ondanks enkele honderd miljoen kijkers per jaar, waren er maar weinig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin - "GOSSIP" (feat. Tom Morello)

Er zijn niet veel bands die tegelijk zo geliefd en gehaat zijn als Måneskin. De Italiaanse Eurovisiesongwinnaars van 2021 worden door heel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin - "LA FINE"

Of we Måneskin echt nog moeten introduceren, durven we in twijfel trekken. De Italiaanse rockgroep die in 2021 het Eurovisiesongfestival won, werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.