Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Owl City – “Kelly Time”

Soms kom je nog eens een band tegen waarvan je denkt: ‘Wow, maken die nog muziek?’ Dat komt dan vooral doordat de groep in kwestie eind jaren ’00, begin jaren ’10 mee de soundtrack van je jeugd bepaalde, maar je ze daarna los uit het oog verloor. Owl City is misschien wel het beste voorbeeld van bovenstaande gedachte, want met “Fireflies” en “Good Time” was de band rond Adam Young alomtegenwoordig zo’n dikke tien jaar geleden. Ondertussen zijn die nummers uitgegroeid tot meme-achtige tracks die vooral nostalgie oproepen, maar dat betekent daarom niet dat Owl City vandaag de dag geen nieuwe muziek meer uitbrengt. Sterker nog, het nieuwe “Kelly Time” is zelfs de eerste voorbode van het zevende studioalbum van de band, dat dit jaar het levenslicht zou moeten zien.

Een comeback is deze “Kelly Time” allerminst, want de Amerikanen brachten op regelmatige basis nog nieuw materiaal uit. Wat wél meteen opvalt, is dat dat nieuw materiaal zich met alles wat het in zich heeft nog steeds blijft vastklampen aan het jaar 2012. Zo ook deze nieuwe single, die met zijn kleine zes minuten op de klok eigenlijk gewoon een verloren gelopen B-kantje van “Fireflies” had kunnen zijn. Je zou dan kunnen denken dat het nummer door zijn lange speelduur heel wat verschillende muzikale fases doormaakt, maar ook dat klopt helaas niet. Er gebeurt namelijk bijzonder weinig in “Kelly Time”, want met enkel een akoestische gitaar, een minimalistische tropische melodie en de gladde stem van Young horen we eigenlijk niets wat we niet van Owl City konden verwachten. Doe daar nog eens een meezingbare ‘oeh-oeh-oeh’ bij en je bekomt al snel die typische 2012-hit.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2200 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lights – “Dead End”

Meer dan een decennium geleden stond Lights Poxleitner voor het eerst in de Canadese hitlijsten. Sindsdien heeft de duivel-doet-al met vijf albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Owl City - "New York City"

Owl City – het pseudoniem van de Amerikaanse Adam Young – is terug! Het elektronica project van Young begon, naar eigen zeggen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.