Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Owl City – “New York City”

Owl City – het pseudoniem van de Amerikaanse Adam Young – is terug! Het elektronica project van Young begon, naar eigen zeggen, in zijn slaapkamer omwille van slaapproblemen en een overdosis aan creativiteit. Dat het slechter had gekund, Adam! Het resultaat bestond uit enkele MySpace – for nostalgia’s sake – hitjes, een full album getiteld Ocean Eyes en een oorwurm van formaat onder de noemer “Fireflies”. Het nummer stond zodanig bol van de vrolijke deuntjes, schattige loops en mierzoete lyrics waarvan we spontaan diabetes kregen, dat het haast onmogelijk was om dé guilty pleasure van 2009 niet luidkeels mee te kwelen. Na enkele andere hitjes, waaronder de soundtrack voor films zoals Wreck It Ralph & Legend of the Guardians, werd het even stil rond het éénmansproject van Young. Nu neemt Owl City ons echter mee op uitstap naar een  andere stad die – net zoals hij – ook slaapproblemen heeft, namelijk the city that never sleeps; New York City.

Het nummer begint met hetzelfde recept dat we al jaren van Owl City gewend zijn; een schattig, opgewekt pianoriedeltje, een poppy bassline en Young die ons vrolijk toezingt hoe hij ons mee wil nemen richting The Big Apple. Allemaal héél schattig en wel Adam, maar vergeef ons even een puntje kritiek alvorens we je vrolijk komen vergezellen om door New York te huppelen. We moeten namelijk eerlijk toegeven dat het nummer nogal vlak klinkt en Young niet echt de moeite heeft genomen om te experimenteren met zijn sound. Desalniettemin moeten we ook – schoorvoetend weliswaar – toegeven dat onze productie van serotonine en dopamine toch een lichte stijging kent na het beluisteren van “New York City”. We kunnen Owl City niet anders dan als makkelijk toegankelijke knuffelmuziek blijven bestempelen die u kan beluisteren wanneer u geen puppy bezit om tegen uw gilet te trekken of gewoon even een kleine glimlach op uw gezicht wil toveren.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lights – “Dead End”

Meer dan een decennium geleden stond Lights Poxleitner voor het eerst in de Canadese hitlijsten. Sindsdien heeft de duivel-doet-al met vijf albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kylie Minogue - "New York City"

De Australische Kylie Minogue was ooit het knapste meisje uit de ‘Neighbourhood’. Inmiddels is ze de vijftig gepasseerd en nog steeds een…
AlbumsRecensies

Black Anvil - Miles (★★★★): Duivels eerbetoon aan een vergane vriend

Vier maart 2014 was een donkere dag voor de metalwereld: toen stapte Selim Lemouchi helaas uit het leven. Lemouchi had in 2006…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.