Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kate Bond – “Divide and Rule”

© Erwan Stratton

De Britse coolkid Kate Bond heeft naar eigen zeggen haar eigen genre uitgevonden: ‘fuck-you soul’. De in Yorkshire geboren muzikante liet zich daarvoor inspireren door haar ouders. Haar moeder is namelijk een fervente punk rock-fan, terwijl haar vader als jazzmuzikant andere muzikale oorden opzocht. Die beide werelden hoor je ook in haar eigen muziek, waarbij ze vooral voor punk in haar teksten gaat en de jazzy melodieën een dromerige toets geven aan het geheel. Een meer dan boeiende artiest dus, die we nauw in de gaten zullen houden.

Ze draagt al een kroontje op het artwork en op “Divide & Rule” klinkt ze wel degelijk koninklijk. We denken spontaan aan artiesten als Arlo Parks, Nilüfer Yanya en Biig Piig, maar toch heeft Bond een absolute eigenheid in haar stem en manier waarop ze de nuances legt in haar zang. De strijkers in de achtergrond geven nog een extra duwtje richting melancholische sfeer, maar helemaal in de tristesse vallen doet ze nooit. “Divide & Rule” is een spannend nummer dat in de tekst uithaalt, maar voor de rest vooral ook veel gemoedsrust verspreidt.

Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nilüfer Yanya - "Like I Say (I runaway)"

Het was alweer even geleden sinds we iets nieuws te horen kregen van Nilüfer Yanya, maar daar had de Londense singer-songwriter klaarblijkelijk…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.