Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Somebody’s Child – “I Need Ya”

© Jim Fuller

De aftelklok staat ingesteld, want binnen exact een maand ligt het debuutalbum van Somebody’s Child in de rekken. De Ier is desondanks geen groentje meer en draait al een behoorlijke tijd mee in zijn thuisland. Wat begon als een soloproject in een Dublinse slaapkamer, is ondertussen een goed geoliede band geworden die weet waar ze heen wil: naar de top. Om die top ook te halen, werkten ze samen met de Grammy-genomineerde producer Mikko Gordon, die ook al voor The Smile, IDLES en Radiohead achter de knoppen zat. De lat ligt met andere woorden heel hoog en dat voelen we ook bij “I Need Ya”.

Op “I Need Ya” gebruikt de Ierse band hun gebruikelijke formule zonder al te veel risico’s te nemen. Dat merken we in vooral in het begin, waar Somebody’s Child netjes binnen de lijntjes kleurt en weinig verrassends brengt. Gelukkig krijgt “I Need Ya” iets voorbij halfweg een knik waardoor de spanning drastisch toeneemt. Het nummer wordt iets meeslepender en intenser, wat uiteindelijk uitmondt in een flinke catharsis. De repetitieve woorden ‘I Need Ya’ blijven steeds wederkeren en zorgen ervoor dat het toch nog redelijk snel blijft hangen. Eind goed al goed voor Somebody’s Childs nieuwe single.

Op donderdag 9 maart speelt Somebody’s Child zijn eerste concert op Belgische bodem in de Trix te Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2060 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Somebody's Child - "Oh Emily"

Een jaar na zijn debuutplaat komt Somebody’s Child weer met iets nieuws. De Ier, die opgroeide in Parijs, speelde afgelopen zomer op…
InstagramLiveRecensies

Somebody’s Child @ Trix (Bar): Rechtstreeks naar volwassenheid

Al van 2018 is Somebody’s Child bezig met hier en daar een singletje uit te brengen. Het project rond de Ier Cian…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Somebody's Child - "Sell Out"

Er staan mooie dingen te gebeuren voor Somebody’s Child. Het project van de Ier Cian Godfrey is al een tijdje opkomende en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.