Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isolde Lasoen – “Bed & Breakfast”

© Piet Stellamans

In 2017 debuteerde Isolde Lasoen als solo-artieste naast haar drumwerk bij DAAN en Absynthe Minded. Na haar debuut Cartes Postales brengt ze volgend jaar alweer haar tweede langspeler uit. Haar muziek spreekt niet alleen ons aan; ook de Franse producent en componist Bertrand Burgalat was zo onder de indruk dat hij met Lasoen wilde samenwerken, wat een maand geleden leidde tot “Douce Mélancolie”. Op haar nieuwe album, Oh Dear, is het echter nog enkele maanden wachten. Gelukkig kunnen we het nog even volhouden met deze nieuwe single “Bed & Breakfast”.

Terwijl we op haar vorige uitgave haar stem nog hoorden, zijn het op “Bed & Breakfast” enkel de instrumenten die een verhaal brengen. Het geheel klinkt eerder filmisch, als een chaotische jazzachtige compositie. We horen op een bepaald moment ook gefluit, die er dan eerder een western vibe aan geeft. Het nummer zou perfect passen bij een gangsterfilm uit de vorige eeuw en weet ons van begin tot eind mee te slepen. Woorden zijn hier ook niet nodig, want de drums, een blazer en een gitaar leveren ons alles dat een goed verhaal bevat: een opbouw, met hier en daar een zachte, rustigere pauze en een climax ongeveer in het midden waar Lasoen ook nog eens een viool aan toevoegt. Isolde Lasoen weet met “Bed & Breakfast” een muzikaal verhaal te creëren dat geen enkel moment verveelt.

Op 8 maart 2023 brengt Isolde Lasoen haar tweede langspeler Oh Dear uit.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single By Storm - "Double Trio"

Rapper Ritchie With a T en producer Parker Corey, 2/3 van het voormalige raptrio Injury Reserve, moesten in 2020 plotseling afscheid nemen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nubya Garcia - "Lean In"

De Engelse jazzmuzikante en saxofoniste Nubya Garcia had grootse plannen voor 2020. Niet alleen zou haar debuutalbum Source dat jaar in augustus…
LiveRecensies

Zaz, Hooverphonic, Isolde Lasoen, Anthe & Tristan @ Gent Jazz: Vrijheid, gelijkheid en broederschap

Na een tweede dag met Ludovico Einaudi als headliner werd er weer een muzikale bocht gemaakt door Gent Jazz. De instrumentale muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.