Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isolde Lasoen & Bertrand Burgalat – “Douce Mélancolie”

© Piet Stellamans

Bertrand Burgalat is een man van vele talenten. Naast muzikant is hij ook producent en componist, en ging hij in het verleden al meerdere samenwerkingen aan met grote artiesten, zoals o.a. Depeche Mode en Robert Wyatt. Toen de Fransman het aankomende album van Isolde Lasoen, Oh Dear, te horen kreeg, wilde hij ook met haar een samenwerking aangaan. Lasoen, bekend als drummer van DAAN en Absynthe Minded, bracht onder haar eigen naam haar eerste album Cartes Postales uit in 2017. Tussen het werken aan haar nieuwe langspeler door vond ze gelukkig nog tijd om een nummer te maken met Burgalat, wat tot deze mooie “Douce Mélancolie” leidde.

Lasoen opent “Douce Mélancolie” met een zachte, bijna verleidende stem en we zijn meteen verkocht. Ze wordt bijgestaan door een gezellig gitaartje en drums. Het nummer duurt iets langer dan vijf minuten, maar we vervelen ons geen seconde. Wanneer Burgalat het overneemt, blijft de vibe van in het begin behouden, al is het duidelijk dat ze stilaan opbouwen naar meer, zeker wanneer hun stemmen harmonisch samenvallen. Het is te merken dat de Fransman componist is, want deze single zou perfect bij een intrigerende actiefilm passen. De titel is ook zeer toepasselijk, want we krijgen een zacht melancholisch gevoel door deze single. De grote finale die we zagen aankomen, komt er dan uiteindelijk en we zijn meer dan voldaan. “Douce Mélancolie” is een perfecte samenwerking tussen Lasoen en Burgalat die nooit zal vervelen.

Oh Dear van Isolde Lasoen verschijnt op 8 maart volgend jaar.

Isolde Lasoen: Facebook / Instagram / Website
Bertrand Burgalat: Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

DAAN @ VIERNULVIER (Concertzaal): 'The Ride' van je leven

Het afgelopen jaar is druk geweest voor Daan Stuyven. In november bracht hij zijn nieuwe album The Ride uit, maar de laatste…
AlbumsRecensies

Isolde Lasoen - Oh Dear (★★½): Gebrek aan originaliteit

Als een groot artiest jouw muziek zo goed vindt dat deze er per se ook op wil staan, dan zijn de verwachtingen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Norah Jones, Gregory Porter, Isolde Lasoen en meer: Gent Jazz lost eerste namen

Greenhouse Talent maakte zonet de eerste namen voor Gent Jazz bekend. De Gentse promotor en organisator nam enkele weken geleden de organisatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.