Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT – “New Year’s Song”

© CPU – Fleur De Backer

Waar wij al ruime tijd fan waren van CHARLOT, leerde het grote publiek het muzikale project van Lotte Mulder het afgelopen jaar misschien vooral kennen als het voorprogramma van Froukje. De Nederlandse maakte tijdens het halfuurtje dat ze telkens kreeg uitgebreid gebruik om haar debuut-ep Darker Than The Moon voor te stellen, en deed dat met succes. De populariteitscurve van CHARLOT gaat dan ook in stijgende lijn en dus moet het ijzer gesmeed worden nu het heet is. Daarom brengt Mulder vandaag met “New Year’s Song” een nieuw nummer uit, dat perfect past bij de donkere tijd van het jaar.

De muziek van CHARLOT leent zich sowieso wel voor het donkere, maar vandaag lijkt de zangeres expliciet een melancholische toets aan het geheel toe te voegen. Zo weet ze met een piano en haar stem al snel de gevoelige snaar te raken, waardoor “New Year’s Song” binnen de kortste keren aanvoelt als een warm dekentje op een koude winternacht. Zoals ook Agnes Obel dat kan, weet Mulder ons te betoveren met een prachtig minimalistisch nummer. CHARLOT geeft je eindejaar bij deze een warme toets, waardoor 2023 er nog een tikkeltje rooskleuriger uitziet.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

CHARLOT @ Amor: Dansen in een glinsterende, duistere bubbel

Deze zomer staat CHARLOT op Lowlands, maar voor het zover is mag de Nederlandse nog even in intiemere setting haar muziek tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT - "Kaleidoscope"

Onder de vleugels van Froukje mocht CHARLOT al een paar keer met het Belgische publiek kennismaken. Toch circuleerde de Nederlandse al langer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT - "Alienated"

Toen CHARLOT het voorprogramma voor Froukje mocht verzorgen, betekende dat voor de Nederlandse de uitgelezen kans om met het Belgische publiek kennis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.