Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT – “New Year’s Song”

© CPU – Fleur De Backer

Waar wij al ruime tijd fan waren van CHARLOT, leerde het grote publiek het muzikale project van Lotte Mulder het afgelopen jaar misschien vooral kennen als het voorprogramma van Froukje. De Nederlandse maakte tijdens het halfuurtje dat ze telkens kreeg uitgebreid gebruik om haar debuut-ep Darker Than The Moon voor te stellen, en deed dat met succes. De populariteitscurve van CHARLOT gaat dan ook in stijgende lijn en dus moet het ijzer gesmeed worden nu het heet is. Daarom brengt Mulder vandaag met “New Year’s Song” een nieuw nummer uit, dat perfect past bij de donkere tijd van het jaar.

De muziek van CHARLOT leent zich sowieso wel voor het donkere, maar vandaag lijkt de zangeres expliciet een melancholische toets aan het geheel toe te voegen. Zo weet ze met een piano en haar stem al snel de gevoelige snaar te raken, waardoor “New Year’s Song” binnen de kortste keren aanvoelt als een warm dekentje op een koude winternacht. Zoals ook Agnes Obel dat kan, weet Mulder ons te betoveren met een prachtig minimalistisch nummer. CHARLOT geeft je eindejaar bij deze een warme toets, waardoor 2023 er nog een tikkeltje rooskleuriger uitziet.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT - "Nightblind"

De Nederlandse CHARLOT circuleert al een tijdje op onze radar, maar het grote publiek leerde het muzikale project van Lotte Mulder voornamelijk…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.