Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles BERWYN – “3450” en “Chasing Lights (Demo)”

© CPU – Stijn Verbruggen

BERWYN komt van ver, letterlijk en figuurlijk. Opgegroeid is hij in Trinidad en Tobago midden in de Caraïben, maar op jonge leeftijd zocht hij een beter leven en trok daarom naar het Verenigd Koninkrijk. In Londen vond BERWYN een nieuwe thuis en toch liep het daar in het begin zeker niet van een leien dakje. In erbarmelijke omstandigheden huisde hij in een kamer met weinig tot geen comfort. Toevlucht vond hij in poëzie en muziek, waar hij alle emoties in kon verwerken. En dat sloeg aan, want inmiddels zit hij bij Sony Music en maakte hij deel uit van de BBC Sound of 2021-lichting. Ook Fred again.. is al een tijdje fan van de Brit en gunde hem een prominente rol op Actual Life 3 (January 1 – September 2022). Ook op eigen benen doet BERWYN het beter en beter met een gloednieuw project in het verschiet. De twee nieuwe singles beloven daar alvast het beste voor.

“3450” is een nummer vol symboliek en vol kracht waar BERWYN zijn duivels op kan ontbinden. Het nummer begin nochtans redelijk rustig met veel gevoel en tact en een verrassend subliem zingende BERWYN. Het patroon doorbreekt hij echter ook een aantal keer met zijn weergaloze rapflow, die “3450” een nieuwe dynamiek bezorgt. Het is ook in de raps dat hij echt helemaal op dreef is en zijn verhaal de vrije loop laat gaan. De thematiek is overigens allesbehalve lichtvoetig en gaat hoe hij als individu met zijn trauma’s te maken heeft. Het gevoel en de emoties heeft hij in ieder geval heel goed kunnen vatten op “3450”. Dan voelt b-kantje “Chasing Lights (Demo)” al stukken luchtiger en optimistischer. Dat het nummer redelijk ruw en ongepolijst is doet echter geen afbreuk aan de kwaliteit van het nummer. Het is volgens hem een goede illustratie van hoe hij nu in het leven staat. BERWYN laat op zijn vroege kerstcadeaus het achterste van zijn tong zien en dat levert zoals steeds weer klassenummers op.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2034 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Fred again.. - “ItsNotREEAALLLLLLLL” (feat. Duoteque & Orion Sun) & “BerwynGesaffNeighbours” (feat. BERWYN & Gesaffelstein)

Als het gaat over de populairste artiesten van het moment, is Fred again.. nog altijd een naam die als eerste over de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN - "Bulletproof"

Wie naar de recente worp van Fred again.. geluisterd heeft, zal de naam en de stem van BERWYN ongetwijfeld herkennen. In het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Debbie - "Cousin's Car" (feat. BERWYN)

Bij Def Jam hebben ze een neus voor opkomend talent, want met Debbie lijfden ze een van de meest veelbelovende stemmen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.