Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Clockworks – “Blood on the Mind”

© Jan Klos

The Clockworks wordt al enkele jaren een mooie toekomst toegeschreven. Zo maakten ze deel uit van onze Grote Beren Voor Morgen 2021. Op hun debuutalbum is het nog steeds wachten, maar eerder dit jaar verscheen wel hun eerste ep The Clockworks. Hier gingen een hele rits singles aan vooraf, waarvan de ene al meer indruk maakte dan de andere, maar waarin hun klasse steeds wel op de ene of de andere manier kwam boven drijven. “Blood on the Mind” maakte al een tijdje deel uit van de setlist en vandaag krijgen we eindelijk de studioversie te horen.

“Blood on the Mind” begint met een lekkere postpunkgroove die geleidelijk opbouwt. De instrumentatie voegt steeds elementen toe, waardoor het nummer verschillende lagen krijgt. De klasse van het viertal komt wederom bovendrijven wanneer in het tweede deel van de song alles lijkt te ontsporen. Ze blijven mooi binnen de lijntjes van het toelaatbare maar het talent druipt ervan af. Al jaren wordt The Clockworks een mooie toekomst voorspeld en eindelijk lijkt die toekomst aangebroken. Samen met de aankondiging van deze single wisten ze ons ook mee te geven dat ze eindelijk aan die debuutplaat begonnen zijn. 2023 zou wel eens het jaar van de grote doorbraak kunnen zijn voor The Clockworks.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Clockworks, STAKE, KEG en meer gitaarnamen naar Dour 2023!

Dour komt komende zomer met een gloednieuw podium waar de gitaarharten sneller van zullen slaan. Le Garage moet de nieuwe bakermat worden…
LiveRecensies

Fifty Lab 2022 (Dag 1): De tand des tijds

In het hartje van Brussel wemelt het de komende dagen weer van heel wat muzikaal talent van binnen en buiten de Belgische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Clockworks - "Advertise Me"

Om je muzikale droom waar te maken moet je soms drastische beslissingen nemen. Dat weet ook het Ierse viertal The Clockworks, dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.