Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender – “Little Bull Of Blithe”

© CPU- Willem Devriendt

Na een bijzonder productief jaar met een grote tour—met als kers op de taart zijn eigen headline show in het Londense Finsbury Park—en optredens op verscheidene festivalpodia, brengt Sam Fender vandaag de deluxe-editie van zijn ijzersterke tweede album Seventeen Going Under uit. Hierop zijn alle nummers te horen die we vorig jaar al voorgeschoteld kregen op die langspeler, maar ook de live uitvoeringen vanuit Finsbury Park van deze zomer en twee gloednieuwe nummers. In oktober kregen we daarvan al het mooie “Wild Grey Ocean” te horen en met “Little Bull Of Blithe” wordt nu dus ook die tweede de wereld ingebracht.

Net als “Wild Grey Ocean” pakt Sam Fender het wat kleiner en minder ruig aan op “Little Bull Of Blithe”. Waar dat ons nog wel kon smaken op die vorige single, moeten we bekennen dat deze nieuwe ons wel een beetje op onze honger laat zitten. Het is een folkachtig liedje waar akoestisch gitaarwerk en Fenders stem centraal staan en hoewel het wel degelijk mooi is, weet het ons niet heel erg te boeien. Op muzikaal gebied bouwt het nummer nergens naartoe en ook de tekst is simpelweg niet zo pakkend en scherp als we normaal van Fender gewoon zijn. “Little Bull Of Blithe” is fijn om bij weg te dommelen, maar helaas niet veel meer dan dat.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender - "Wild Grey Ocean"

Als er iemand is geweest die in het afgelopen jaar zonder moeite het beloftenelftal is ontgroeid, dan is dat Sam Fender wel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.