Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender – “Wild Grey Ocean”

© CPU- Willem Devriendt

Als er iemand is geweest die in het afgelopen jaar zonder moeite het beloftenelftal is ontgroeid, dan is dat Sam Fender wel. Hij bewees zijn talent in 2019 al met debuutalbum Hypersonic Missiles, maar toonde met diens opvolger twee jaar later, Seventeen Going Under, aan dat hij er eentje is om te blijven. De Brit stond dit jaar voor gigantische hordes fans op vrijwel alle grote festivalpodia (behalve die van Rock Werchter dan, want dat optreden cancelde Fender helaas last-minute) en verkocht in zijn thuisland de ene na de andere grote show uit. Kers op de taart zijn voor Fender misschien wel de twee concerten volgende zomer in St. James Park, oftewel het stadion van zijn favoriete voetbalclub Newcastle United. Later dit jaar brengt de Engelsman nog een deluxeversie van Seventeen Going Under uit, waar ook het nieuwe “Wild Grey Ocean” op staat.

Met het vrij minimalistische “Wild Grey Ocean” laat Fender zichzelf van een hele kwetsbare kant horen. Onder leiding van een kalmerende piano spreekt hij een voormalig geliefde toe en reflecteert hij eerlijk op de fouten die hij gedurende hun relatie maakte. Hij heeft de ex in kwestie enorm gekwetst met zijn gedragingen, maar heeft er tot op de dag van vandaag nog immense spijt van. ‘Tore apart your heart, running around this town / And in that weakness, I’ll suffer until I die’, stelt Fender dan ook. Het nummer bouwt niet op naar een explosieve climax, maar eindigt juist met een sfeervolle instrumentale outro met een prominente rol voor Fenders saxofonist. “Wild Grey Ocean” is misschien niet het meest spannende lied uit de koker van Sam Fender, maar wel mooi genoeg om bij weg te dromen terwijl de regen tegen het raam tikt op een druilerige herfstavond.

De deluxeversie van Seventeen Going Under verschijnt op 9 december.

Instagram / Facebook

https://open.spotify.com/track/3NhEHxzfLEzvlYPK9hgmPR?si=5effdb1a9dd04b0e

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

174 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender - "Little Bull Of Blithe"

Na een bijzonder productief jaar met een grote tour—met als kers op de taart zijn eigen headline show in het Londense Finsbury…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Fender - "Alright"

Eind juni werden er enkele harten gebroken toen Sam Fender enkele dagen op voorhand verstek moest geven voor Rock Werchter. In 2019…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.