Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fran – “Palm Trees”

© Akasha Rabut

Fran brengt binnenkort een nieuw album, Leaving, uit. De Amerikaanse band rond singer-songwriter Maria Jacobson zit daarmee aan zijn tweede album en heeft daarnaast ook een ep’tje op zijn discografie staan. De band uit Chicago wist nog niet echt groot door te breken, hoewel het debuutalbum goed ontvangen werd. Misschien dat de aankomende plaat daar verandering in kan brengen, want het ziet er naar uit dat Leaving een zeer geladen langspeler met heel wat boodschappen en emoties zal worden. Eerder bracht Fran al nummers “So Long” en “Limousine”, dat gaat over comfort in het onbekende en chaotische vinden, uit. De gedachte achter “Palm Trees” is iets duidelijker en past zeker in het rijtje bij diens voorgangers.

In “Palm Trees” zingt Jacobson over de opwarming van de aarde en probeert ze ons een beeld te schetsen van een brandende palmboom, vandaar de titel. De gevolgen van klimaatverandering zijn overal voel- en zichtbaar, iets wat Fran in haar nieuwe single probeert aan te kaarten. Dat deze boodschap eerder negatief is, valt duidelijk te horen, want door toevoeging van een viool krijgen we een somber gevoel. Jacobsons stem past perfect bij de instrumenten en versterkt ook dat hopeloze gevoel. Hoewel het dus geen opbeurend liedje is, vinden we het aangenaam om naar te luisteren.

Leaving verschijnt op 20 januari.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hania Rani - "Leaving"

De Poolse pianiste en componiste Hania Rani pendelt regelmatig tussen Warschau en Berlijn, maar haar muziek sijpelt inmiddels bij liefhebbers over heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.