Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hania Rani – “Leaving”

De Poolse pianiste en componiste Hania Rani pendelt regelmatig tussen Warschau en Berlijn, maar haar muziek sijpelt inmiddels bij liefhebbers over heel de wereld binnen. Vorig jaar bracht ze namelijk haar doorbraakalbum Esja uit, een instrumentaal album met atmosferische pianocomposities die zweven tussen modern klassiek en ambient. Met die plaat tourde ze de wereld rond, van de meest prestigieuze zalen tot toegankelijke Belgische zalen waaronder KAAP en de Botanique. Nu is ze al snel terug met een nieuwe plaat. Op 15 mei brengt ze namelijk Home uit, een album dat ze zelf beschrijft als het directe vervolg op Esja. Ze geeft ons alvast een voorproefje met “Leaving”.

Hania Rani lijkt haar palet flink verbreed te hebben tegenover haar vorig album. Op “Leaving” staat nog steeds haar rustgevend en gevoelig pianospel centraal, maar deze keer krijgen we meer te horen. Zo is er de uiterst subtiele elektronica die doorheen haar muziek klinkt en ook de zang van Hania Rani. Haar stem is meer dan slechts een toevoeging, het klinkt als een bijzonder natuurlijke en spontane verlenging van haar muziek. De zang biedt een volledig nieuwe dimensie aan haar werk, maar toch beschermt ze de sereniteit waarmee ze zich uitdrukt. “Leaving” maakt ons nieuwsgierig naar welke paden Hania Rani nog gaat bewandelen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KUZKO - “Home”

KUZKO is niet dat ene tekenfilmfiguurtje van Disney, maar een verschrikkelijk vrolijke synthpopband uit Rotterdam. Danique van der Vlugt en Sam Ouwehand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (22 februari - 28 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
AlbumsRecensies

Rhye - Home (★★★½): Een perfecte synthese

Rhye heeft zich de afgelopen jaren steeds meer geprofileerd als hofleverancier van zwoele r&b-beats, begeleid door zijn betoverende stem. De muziek van…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.