Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hania Rani – “Leaving”

De Poolse pianiste en componiste Hania Rani pendelt regelmatig tussen Warschau en Berlijn, maar haar muziek sijpelt inmiddels bij liefhebbers over heel de wereld binnen. Vorig jaar bracht ze namelijk haar doorbraakalbum Esja uit, een instrumentaal album met atmosferische pianocomposities die zweven tussen modern klassiek en ambient. Met die plaat tourde ze de wereld rond, van de meest prestigieuze zalen tot toegankelijke Belgische zalen waaronder KAAP en de Botanique. Nu is ze al snel terug met een nieuwe plaat. Op 15 mei brengt ze namelijk Home uit, een album dat ze zelf beschrijft als het directe vervolg op Esja. Ze geeft ons alvast een voorproefje met “Leaving”.

Hania Rani lijkt haar palet flink verbreed te hebben tegenover haar vorig album. Op “Leaving” staat nog steeds haar rustgevend en gevoelig pianospel centraal, maar deze keer krijgen we meer te horen. Zo is er de uiterst subtiele elektronica die doorheen haar muziek klinkt en ook de zang van Hania Rani. Haar stem is meer dan slechts een toevoeging, het klinkt als een bijzonder natuurlijke en spontane verlenging van haar muziek. De zang biedt een volledig nieuwe dimensie aan haar werk, maar toch beschermt ze de sereniteit waarmee ze zich uitdrukt. “Leaving” maakt ons nieuwsgierig naar welke paden Hania Rani nog gaat bewandelen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single UB40 - "Home"

Gesteld dat er een kans is dat sommige mensen UB40 niet kennen, hier een korte inleiding. UB40 is een band uit Birmingham…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani – "The Boat"

Steeds vaker zien we de naam Hania Rani opduiken. De Poolse pianiste en componiste produceert in stroomversnelling songs. Eerder dit jaar betoverde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.