Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Motörhead – “Bullet In Your Brain”

© Robert John

Net voor rock-‘n-roll-legende Lemmy Kilmister naar de eeuwige jachtvelden vertrok in 2015 bracht zijn band Motörhead hun 23ste album Bad Magic uit. Buiten een cover van “Sympathy For The Devil” van die nog levende legendes Keith Richards en Mick Jagger hun bandje bracht de rest van het album geen aardverschuiving met zich mee. Toch mogen we een deluxe-editie Bad Magic: Seriously Bad Magic verwachten begin volgend jaar. Naast een opfrisbeurt van het oorspronkelijk album krijgen we ook een live album van de daarop volgende tour op het gigantische Mount Fuji Festival in Japan als extraatje. Maar de echte meerwaarde zou wel eens kunnen schuilen in de twee nooit eerder uitgebrachte songs die ook deel uitmaken van deze nieuwe versie.

“Bullet In Your Brain” heeft alle ingrediënten die een klassieke Motörhead-song moet bevatten. De gas wordt direct tot op het metaal ingeduwd. De vuistpompende Lemmy-bas-gedreven stamper met een heerlijk vuile Phil Campbell-riff en Mikkey Dee-gedreven dynamiek komt binnen als een vuist recht in het gezicht. Wie ook maar verwacht had dat Lemmy op zijn luit tussen de pluizige lammetjes enkel gehuld in lederhose een folknummertje ten berde zou brengen, denkt beter twee keer na. Dit is Motörhead die nog eens brult als een grote bruine beer.

De single gaat geen grote plaats krijgen in de discografie van Motörhead, maar enkel en alleen nog eens na meer dan zeven jaar nieuwe muziek horen van het trio tovert een glimlach op ons gezicht. Lemmy die aanschouwt het allemaal met een Jack Daniels in de hand van boven en zag dat het goed was.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bokassa - "So Long, Idiots!"

Na een afwezigheid van anderhalf jaar maken wij onze borst opnieuw nat voor het Noorse powertrio Bokassa. Het trio debuteerde in 2017…
AlbumsRecensies

Phil Campbell and the Bastard Sons – We're the Bastards (★★★★): Hardrockende gezinnen heersen!

Maak dat mee: je speelt 31 jaar gitaar bij Motörhead en op een dag blijkt Lemmy tegen alle verwachtingen in toch niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sewer Rats - "Mother Acid"

In Groot-Brittannië is er tegenwoordig een grote lading aan artiesten die het liever niet proper houden. Sewer Rats is de nieuwste en het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.