Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BRVT – “Little Wave”

Drie jaar geleden richtte de Brits-Italiaanse Arianna D’Amato samen met de Belgische producer en instrumentalist Tim de Fontaine BRVT op. Even later voegde Mathieu Grillo zich toe aan het concept en sindsdien vormen ze een trio. Een jaar later brachten ze met “Time Is Up” hun eerste single uit en momenteel staat de teller op drie liedjes. Niet zoveel dus en het verbaast dan ook niet echt dat BRVT nog geen grote naam in ons land is. Door de weinige critici die ze toch al eens opgemerkt hebben, werden ze wel al vergeleken met grote namen, zoals o.a. London Grammar. Er is dus potentieel, iets dat we horen in deze nieuwe “Little Wave”.

“Little Wave” opent met de stem van D’Amato die gedurende het eerste deel ook eigenlijk de leiding neemt. We snappen wel de vergelijking met London Grammar, want qua sound komen ze wel goed overeen zonder een grote kopie te zijn. Het nummer bevat een zeer emotionele boodschap. D’Amato zingt over hoe ze noden van een partner boven die van zichzelf moet stellen, maar daar is het eigenlijk al te laat voor. De relatie werkt niet meer en ze moet dat gewoon aanvaarden. Naarmate het lied vordert wordt de singer-songwriter vergezeld door een aangename beat en een subtiele piano. Het zal waarschijnlijk geen hit worden maar “Little Wave” is goed om eens op de achtergrond op te zetten.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar - "House"

De muziek van London Grammar laat zich kenmerken door de prachtige engelenstem van Hannah Reid. De frontvrouw wordt voor het muzikale gedeelde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar & CamelPhat - "Higher"

Ondanks dat het al een hele tijd stil is rond London Grammar – recentste plaat Californian Soil verscheen in 2021 – ligt er vanaf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SebastiAn & London Grammar - "Dancing by Night"

Het is intussen al ruim twee jaar geleden dat London Grammar nog eens iets van zich liet horen na het teleurstellende Californian…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.