Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Muttons – “Falling out of Time”

The Muttons is de nieuwste aanwinst in de Belgische rockwereld. Ongeveer een jaar geleden bracht deze Gentse band hun debuutsingle “What Is Your Name?” uit. Hiermee kregen ze meermaals airplay op verschillende radiozenders in België en Nederland. Nu is het viertal al aan hun derde single toe met “Falling out of Time”. Deze song is tevens hun eerste nummer van hun aankomende debuut-ep.

“Falling out of Time” gaat over de frustraties bij uitstelgedrag en het gevoel dat je zoveel kunt gaan uitstellen tot je het jezelf echt kwalijk neemt. Ondanks deze frustraties gebeurt het uitstelgedrag telkens opnieuw en ontstaat er een kwaadheid. “Falling out of Time” begint met een paar eenvoudige akkoorden op gitaar, waarna al snel drums worden toegevoegd en het nummer helemaal los barst. Hoe verder we in de song komen, hoe meer we de woede en frustraties voelen toenemen. ‘I’m falling out of time, I never seem to hurry or to try’ wordt er gezongen met een grungy stem, wat maakt dat deze emoties goed tot hun recht komen. Met “Falling out of Time” kunnen we concluderen dat The Muttons klaar is om België te veroveren met hun muziek. Wij kijken alvast uit naar hun ep.

The Muttons is op 30 november de supportact van Meltheads in Cafee cabron en op 8 maart 2023 staat The Muttons in de Charlatan voor hun releaseshow.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Colouring - "Love To You, Mate"

Colouring, ofwel Jack Kenworthy, zoals de man echt heet, weet hoe hij moet scoren. De artiest en producer afkomstig uit Nottingham brengt…
AlbumsRecensies

Floris Francis Arthur - There Never Is And Never Was A Masterplan (★★★½): Rauwe lap emoties

Floris De Decker geeft het Belgische muzieklandschap al sinds de nillies mee kleur. Met de springerige indierock van Team William werd hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.