Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Muttons – “What Is Your Name?”

Vreest niet muziekliefhebber, als je van The Muttons nog nooit gehoord hebt. Het kersverse viertal heeft namelijk nog maar net hun eerste single uit. Ze zetten zichzelf ermee echter wel ferm op de kaart; want wat voor een formidabel geluid rammen de heren uit het Gentse uit hun instrumenten. Zelf omschrijven ze zich als alternatieve rock en grunge, maar wij denken eerder aan garagerock à la Ty Segall (op zijn stevigere nummers) en Jay Reatard.

Het nummer van de muttens slaat aan met een vrolijke gitaartje. Er is duidelijk geen tijd te verliezen; want na welgeteld vier seconden luidt tromgeroffel de heerlijke riff in, die we doorheen het merendeel van het nummer zullen horen. Strakke drums ondersteunen de volledige partij, terwijl de zanger met een soort verdoken ruige stem leutert. Een prettig baslijntje ondersteunt het nummer zoals het hoort én zo klokken we na een ruime tweeënhalve minuut af met een klassevol, degelijk debuut dat naar meer smaakt. Hopelijk zien we The Muttons deze zomer terug op enkele festivalletjes.

FacebookWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Muttons - "Eating U"

The Muttons is een piepjonge band uit het Gentse die ons met hun debuutsingle “What Is Your Name?” al enorm wist te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Dropout Boogie (★★★½): Fris, frivool en ook wat stoffig

Er zijn zo van die groepen die synoniem zijn met degelijkheid en waarvan je bij elke nieuwe release op voorhand weet wat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stucker - "Exhale"

Leuven is een garagerockband rijker: Stucker. Een groep van vijf jonge gasten die naar eigen zeggen de wereld wil opvullen met energie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.