Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Divorce – “That Hill”

© Meadow Florence

In oktober zagen we op het Rotterdamse festival Left of the Dial heel wat straffe bands aan het werk, maar eentje die er met kop en schouders bovenuit stak was Divorce. Het viertal uit Nottingham bracht tot dusver drie nummers uit en die bleven niet onopgemerkt. Het toonaangevende BBC Radio 6 draait hun muziek op geregelde basis, YouTube-criticus Anthony Fantano haalde de loftrompet boven en ook Self Esteem outte zich al als fan. Het gaat met andere woorden de goede kant uit met Divorce en binnenkort brengt de band ook nog eens een eerste ep uit. Dat belooft voor de toekomst, zeker als ze met zo goede nummers als deze “That Hill” blijven komen.

Divorce brengt op zijn nieuwe single pakkende en bij momenten zelfs melodieuze postpunk met folkinvloeden. Ondanks het rustige begin hang je meteen aan de lippen van Felix Mackenzie-Barrow die, begeleid door het rustige gitaargetokkel, vanaf de eerste tonen weet te boeien. Lang moet hij het echter niet alleen doen, want al snel sluit de zang van Tiger Cohen-Towell zich bij hem aan. De harmonie tussen de twee stemgeluiden is zonder enige twijfel het geheime wapen van Divorce, waarmee het zich in heel wat harten zal zingen. Instrumentaal houdt de groep het op “That Hill” ook boeiend met een groeiende spanningsboog, mede door het puike gitaarwerk en het goed getimede drumwerk van Kasper Sandstrøm (overigens lid van Do Nothing). Divorce zou zomaar eens de indiesensatie van 2023 kunnen worden, het materiaal daarvoor heeft de band alvast.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1718 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’, waarvan…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Collectieve inspanning

Dag twee op Left of the Dial, maar van vermoeidheid was er nog helemaal geen sprake bij zowel de bands als het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.