Muzieknieuwtjes

ESNS Exchange geeft Belgische artiesten een plaats op Europese podia

© CPU – Cédric Depraetere

Eurosonic Noorderslag kan worden omschreven als het grootste showcasefestival van Europa. Jaarlijks komen er honderden Europese bands af om daar de wereld te bewijzen van hun kunnen. Dit jaar vindt het festival plaats van 18 tot en met 21 januari in Groningen. En ook dit jaar wordt de volledige stad ingepalmd door het neusje van de zalm van de muziekindustrie. Vorige week werden maar liefst 139 namen met o.a. Aime Simone (fr), Alina Pash (ua), Eydís Evensen (is), Florence Arman (at), Imen Siar (it), Johnny Labelle (gr), Keg (uk-eng), Kóboykex (fo), Lander & Adriaan (be), Namasenda (se), November Ultra (fr), Personal Trainer (nl) Public Display Of Affection (de) en Svaneborg Kardyb (dk) aan de line-up toegevoegd en al die bands worden ook nauwlettend in de gaten gehouden door de organisaties van verschillende Europese festivals.

Onder de noemer ESNS Exchange probeert het festival beginnende acts een plek te geven op internationale Europese podia en festivals. Onder andere Rock Werchter, Dour, Roskilde, Glastonbury, Pukkelpop, Lowlands en veel meer komen langs om de bands te spotten op Eurosonic. De organisatie van ESNS Exchange regelt dan alle boekingen en media-aandacht voor de bands waardoor die eigenlijk een voordeel krijgen om een plek op Europese podia te verzilveren. Meskerem Mees kon zo vorig jaar vijf verschillende shows (o.a. Reeperbahn en Haldern Pop) spelen in het buitenland en enkele jaren daarvoor deden Whispering Sons en Blu Samu hetzelfde op zes verschillende internationale shows. Dit jaar kunnen Avalanche Kaito, Bolis Pupul, Catherine Graindorge, ILA, Rori, The Haunted Youth, Cobra The Impaler, Dienne, ECHT!, Kids With Buns, Lander & Adriaan, M. Chuzi, Meyy, Psychonaut, Ramkot, Sam De Nef en Tukan bewijzen dat ze internationaal talent bevatten. Je kan al die bands inclusief andere bands ook checken op het festival in Nederland. Alle info over dit project vind je op de website.

De volledige line-up van ESNS vind je hier. Tickets voor het festival koop je hier. Alle verdere info kan je hier vinden.


3520 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Meskerem Mees @ NTGent: Rake klappen in het zachtste jasje

Het Vlaamse vogeltje dat de laatste jaren het schoonste zingt, is zonder twijfel Meskerem Mees. Het koekoeksjong uit Gent duwde meer dan…
AlbumsRecensies

Meskerem Mees - Caesar (★★★★): Tot keizerin gekroond

De carrière van Meskerem Mees gaat als een raket. In 2020 won ze nog Humo’s Rock Rally en ondertussen heeft ze met…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.