Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KRANKk & Shaka Shams – “The Wire”

© Yaqine Hamzaoui

Net voor de hele coronapandemie uitbrak, kwam KRANKk de Belgische muziekscene binnengestormd met hun heerlijk grauwe debuutalbum DarkHet Antwerpse trio hielp de UK grime en garage met de oversteek van het Kanaal door hun stevige beats, in combinatie met gitaar en drum. Mede-Antwerpenaar Shaka Shams, winnaar van De Nieuwe Lichting, is niet vies van wat hiphop op rauwe beats dus het stond in de sterren geschreven dat deze mannen ooit eens samen in de studio moesten kruipen.

Het resultaat van die studiosessie is niet wat je er op het eerste zicht van verwacht had, al werd er een tipje van de sluier gelicht toen KRANKk bekend maakte dat “The Wire” op Murdocks label Radar Records zou verschijnen. Zo is het resultaat een stevig drum and bass nummer geworden waarop Shaka Shams wat uit zijn comfortzone wordt getrokken. Wie vreest dat de grauwheid hierdoor uit de mannen hun muziek is verdwenen, hoeft niet te wanhopen. De rauwe, zware stem van Shaka Shams valt niet uit de toon op de snelle bassen van het trio, die nog steeds klinken alsof ze uit de Londense buitenwijken komen opgerezen. “The Wire” is dus het bewijs dat buiten de lijntjes kleuren niet altijd slecht hoeft te zijn.

KRANKk: Facebook / Instagram / Twitter

Shaka Shams:  FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 1): Van rustig inbollen geen sprake

Traditiegetrouw opende Pukkelpop de deuren reeds op donderdag voor houders van combitickets en vrijdagtickets om aan halve capaciteit het feest officieel voor…
FeaturesInstagram

15 tips voor een geslaagd Pukkelpop!

De grassprietjes in Kiewit genieten momenteel van hun laatste rustmomenten voordat er over enkele dagen weer duizenden enthousiastelingen voor vier dagen Pukkelpop…
Festivalnieuws

Pongo, DJ Fresh en meer voor Pukkelpop 2023

Vorige week kwam Pukkelpop met de langverwachte timetable op de proppen en wie daar al eens doorheen is gegaan zal ongetwijfeld ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.