Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KRANKk & Shaka Shams – “The Wire”

© Yaqine Hamzaoui

Net voor de hele coronapandemie uitbrak, kwam KRANKk de Belgische muziekscene binnengestormd met hun heerlijk grauwe debuutalbum DarkHet Antwerpse trio hielp de UK grime en garage met de oversteek van het Kanaal door hun stevige beats, in combinatie met gitaar en drum. Mede-Antwerpenaar Shaka Shams, winnaar van De Nieuwe Lichting, is niet vies van wat hiphop op rauwe beats dus het stond in de sterren geschreven dat deze mannen ooit eens samen in de studio moesten kruipen.

Het resultaat van die studiosessie is niet wat je er op het eerste zicht van verwacht had, al werd er een tipje van de sluier gelicht toen KRANKk bekend maakte dat “The Wire” op Murdocks label Radar Records zou verschijnen. Zo is het resultaat een stevig drum and bass nummer geworden waarop Shaka Shams wat uit zijn comfortzone wordt getrokken. Wie vreest dat de grauwheid hierdoor uit de mannen hun muziek is verdwenen, hoeft niet te wanhopen. De rauwe, zware stem van Shaka Shams valt niet uit de toon op de snelle bassen van het trio, die nog steeds klinken alsof ze uit de Londense buitenwijken komen opgerezen. “The Wire” is dus het bewijs dat buiten de lijntjes kleuren niet altijd slecht hoeft te zijn.

KRANKk: Facebook / Instagram / Twitter

Shaka Shams:  FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shaka Shams - "Waves"

Shaka Shams is meer dan klaar om nog een stap vooruit te zetten. Begin dit jaar kwam hij als winnaar van De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.