Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 – “Tales From Beyond”

© Jake Ollett

Of je er nu fan van bent of niet, je kan niet ontkennen dat postpunk een van dé genres van de afgelopen jaren is. Het is dan ook geen wonder dat de postpunkbands als paddenstoelen uit de grond schieten, maar wel opvallend is de gigantische hoeveelheid aan veelbelovende jonge acts. Italia 90 is er bijvoorbeeld zo eentje, want met nog maar twee ep’s en een handvol singles op het palmares stonden de Zuid-Londenaren op mooie podia als die van Left of the Dial en Le Guess Who?. Een bandje om in de gaten te houden dus, niet in het minst dankzij de release van het nieuwe “Tales From Beyond”, dat ook op debuutplaat Living Human Treasure zal staan.

Het tempo zit er namelijk vanaf seconde één al goed in, wat de sfeer alleen maar ten goede komt. Stilstaan behoort dus nooit echt tot de mogelijkheden, al komt dat ook door het feit dat je permanent het gevoel krijgt dat er iets groots te gebeuren staat. Dat krijgen we ook effectief te horen in de refreinen, waarin de single echt ontploft. De gitaren schuren, maar het is vooral de stem van de frontman die naar de voorgrond treedt. Italia 90 blijft met andere woorden zijn knotsgekke zelve, waardoor het met deze “Tales From Beyond” een sfeervolle single toevoegt aan zijn discografie. Eentje om een zweterige club helemaal op los te laten gaan.

Debuutplaat Living Human Treasure verschijnt op 20 januari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1634 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 - "Magdalene"

Hoewel de naam het doet vermoeden, is Italia 90 geen Italiaanse band. De vier Britten maken onder de naam Italia 90 stevige…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Alles wat overblijft, is reserve

Left of the Dial is drie dagen punk, postpunk en andere alternatieve muziek, geserveerd in de grote binnenstad van Rotterdam. Dat de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 - "Borderline"

Tot voor kort deed ‘Italia 90’ ons enkel maar denken aan het spannende WK voetbal, waarbij West-Duitsland de beker na twee verloren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.