Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz – “Daughter”

© Segraphy

Naaz Mohammad heeft al heel lang het etiket met de letters ‘veelbelovend’ op haar voorhoofd plakken, maar vandaag de dag is de Nederlandse met Koerdische roots volop aan het timmeren aan de definitieve doorbraak. Na twee ep’s zit er nu namelijk een debuutplaat aan te komen, waarin de zangeres vooral het feit dat ze eindelijk vrij is naar voren wil laten komen. Dat werd bijvoorbeeld al duidelijk aan de hand van eerdere voorsmaakjes als “Sad Violins” en “Azadî“, maar nu misschien nog wel het meest in het nieuwe “Daughter”.

Met deze nieuwe creatie wil Naaz het verhaal vertellen van hoe een traumatische ervaring je van je persoonlijkheid kan beroven, waardoor je het gevoel krijgt je alsmaar opnieuw te moeten bewijzen om gewoon te zijn wie je bent. Dat doet ze aan de hand van een redelijk minimalistisch, maar toch dromerig nummer. Zo is het veelal haar stem die de hoofdrol speelt, begeleid door een goudgele instrumentatie. Die neemt nooit de aandacht weg van het verhaal, want de emoties zijn goed hoorbaar in de stem van de zangeres. “Daughter” is met andere woorden opnieuw een mooie single geworden, waardoor het ernaar uitziet dat het debuut van Naaz haar extreem nauw aan het hart ligt.

Naaz speelt op 27 januari in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz - "UPROOT"

Na een doorstart ziet het er tegenwoordig naar uit dat Naaz richting een grotere doorbraak toewerkt. De Nederlandse met Koerdische roots evolueerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.