Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz – “Azadî”

© Segraphy

Het heeft een tijdje geduurd voor er nieuw materiaal van Naaz verscheen, maar sinds kort heeft de Nederlandse zangeres eindelijk een nieuw hoofdstuk op gang getrapt. Nadat ze eerder al twee ep’s uitbracht, is dit nieuwe verhaal naar eigen zeggen dat waarin ze een vrouw is in plaats van een meisje. Dat de zangeres dus volwassener klinkt, konden we bijvoorbeeld al horen op comebacksingle “Sad Violins”, al heeft ze met deze “Azadî” nog iets specialers in petto. Naaz zingt het nummer namelijk in het Koerdisch, als ode aan haar roots.

Vrijheid. Dat is de letterlijke betekenis van “Azadî” en dat voel je ook. Ondanks dat je eigenlijk geen woord begrijpt, voel je wel dat de lijn vanop de vorige single wordt doorgetrokken. De instrumentatie zorgt voor een begeleidende Oosterse sfeer, iets dat in de Westerse popcultuur nog niet vaak gebeurde, maar toch nooit bevreemdend aanvoelt. Zo weet Naaz er met haar sterke stem bijvoorbeeld een heel euforische draai aan te geven, waardoor “Azadî” net dat tikkeltje krachtiger binnenkomt. Tegen het einde wordt nog eens duidelijk gemaakt hoe trots Naaz is op haar roots en dat ze die kan verwerken in haar muziek en dat is niet meer dan terecht. Met deze nieuwe single zet de zangeres namelijk opnieuw een grote stap in de juiste richting en weet ze haar eigenheid nog beter te profileren dan voordien. Werkelijk een nieuw verhaal dus.

Naaz speelt op 27 januari in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz - "UPROOT"

Na een doorstart ziet het er tegenwoordig naar uit dat Naaz richting een grotere doorbraak toewerkt. De Nederlandse met Koerdische roots evolueerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz - "BARANA"

Nadat ze jarenlang als veelbelovend werd bestempeld, zit de grote doorbraak van Naaz er nu echt wel aan te komen. De Nederlandse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.