Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Murder Capital – “Ethel”

© Tom Berth

The Murder Capital veranderde het geweer van schouder voor hun aankomende tweede plaat. De gitzwarte postpunk maakt stilaan plaats voor een meer optimistisch geluid, een stap die volgens de vijf Ieren zeer organisch is verlopen in het creëren van de nieuwe nummers. Sinds hun doorbraak met debuutalbum When I Have Fears ging het voor de band gestaag bergop. Hun fameuze livereputatie hebben ze ook in ons land al een aantal keer onder bewijs kunnen stellen, zo ook afgelopen zomer in een bloedhete Club op Pukkelpop. Waar The Murder Capital ook mee op de proppen komt, het pakt je bij de keel en dat is met die derde voorsmaak van Gigi’s Recovery niet anders.

De melodische lijn van de voorgaande twee singles trekt The Murder Capital op “Ethel” met verve door. Een aanhoudende spanningsopbouw zorgt ervoor dat je vrijwel meteen bij de les bent en dat ook gedurende de vier minuten blijft. De glansrol is ook deze keer weggelegd voor James McGovern, die met zijn innemende manier van zingen “Ethel” nog intenser laat klinken. Al betekent dat uiteraard niet dat de andere bandleden niet op afspraak zijn, in tegendeel zelfs. De repetitieve gitaartonen doorbreken ze met geraffineerde uithalen op de snaren, maar “Ethel” heeft nog veel meer te bieden. Met een fulminant slot legt het vijftal alle puzzelstukken samen en eindigt “Ethel” op onweerstaanbare hoogte.

Gigi’s Recovery verschijnt op 20 januari en een paar weken later, op zaterdag 4 februari, kan je ze aan het werk zien in de Antwerpse Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1772 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
InstagramLiveRecensies

The Murder Capital @ Trix (Club): Aanmatigende verwaandheid

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat The Murder Capital ons met debuutalbum When I Have Fears wist te overtuigen dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Murder Capital - Gigi's Recovery (★★★): Dappere bocht van 90 graden

De moeilijke tweede, het blijft een fenomeen. Veel artiesten verzamelen jaren ideeën om vervolgens op de scene te verschijnen met een ijzersterk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.