Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crooked Steps – “Casse-Toi”

© CPU – Peter Verstraeten

Ongeveer een jaar hebben fans van Crooked Steps moeten wachten op nieuw werk van de Belgische surfrockers. De Nieuwe Lichting-laureaten vuurden reeds zwoele, funky rocknummers op ons af met “Daiquiri”, “Sugar” en “Catherine” die we helaas, door het C-beestje, niet heel vaak live konden bewonderen. Het Gentse garagetrio Lou Lippens, Bas Plompen en Thomas Vandenbogaert gebruikten de verplichte quarantaine om nieuwe muziek te schrijven. Het resultaat daarvan is onder andere het nieuwe “Casse-Toi”.

Crooked Steps ruilt op dit nummer de surfrock in voor gitaarriffs uit de jaren 90 die perfect passen in een Tarantino-film. In “Casse-Toi” kaart de band de druk en onzekerheid aan die we allemaal voelen als je die eerste stappen zet in het ‘volwassen’ leven. Lou Lippens is niet vies van een woordje Frans, wat bijdraagt tot een zeer catchy refrein om live mee te scanderen. Met “Casse-Toi” slaat Crooked Steps een nieuwe weg in. ‘Qu’est-ce que vous voulez’ , vraagt de groep in het nieuwe nummer zich af. Wel, meer van dit !

Op 14 april 2023 brengt Crooked Steps debuutalbum Sambuca Dreams uit, waarvan “Casse-Toi” de eerste single is. De releaseshow is gepland op 4 mei 2023 in de VIERNULVIER in Gent. The Yummy Mouths verzorgen dan het voorprogramma.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

43 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crooked Steps - "Try Try Try"

In 2020 kwam Crooked Steps uit de bus als een van de drie winnaars van StuBru’s De Nieuwe Lichting, maar echt iets…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.