Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleet Foxes – “A Sky Like I’ve Never Seen”

© CPU – Peter Verstraeten

In een bos waar jonge bands als paddenstoelen uit de grond schieten, blijven het vaak toch de oudere bomen die het meest indrukwekkend zijn. Dat is ook het geval bij Fleet Foxes, dat – de pauze niet meegerekend – toch ook al bijna twintig jaar op de planken staat. De groep rond Robin Pecknold heeft met klassiekers als “Mykonos” en “White Winter Hymnal” natuurlijk niets meer te bewijzen, en vindt bijgevolg de ruimte om steeds meer buiten zijn comfortzone te treden. Zo werkte de band onlangs bijvoorbeeld mee aan albums van Big Red Machine en zelfs Post Malone, en staan de Amerikanen nu in voor de soundtrack van de Amazon-film Wildcat.

Geen begin van een nieuw hoofdstuk dus, deze “A Sky Like I’ve Never Seen”, maar dat neemt niet weg dat Fleet Foxes zijn troeven niet wederom op tafel kan leggen. Wildcat is namelijk een soort natuurdocumentaire en laat de muziek van de folkband zich daar nu perfect toe lenen. Al van bij de eerste tonen wordt namelijk duidelijk dat deze single bijzonder rustgevend werkt, maar bij momenten ook euforisch kan openbloeien. De wapens van de Amerikanen zijn daarin vanzelfsprekend de stem van Pecknold, maar ook de dromerige akoestische gitaren en lichte pianotoetsen. Het voelt op “A Sky Like I’ve Never Seen” met andere woorden alsof we effectief in een bos staan, oog in oog met zo’n wilde kat. Geen hit dus, maar wel ideaal voor de soundtrack van een dergelijke documentaire, de nieuwe van Fleet Foxes.

Wildcat verschijnt op 30 december.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Post Malone - Twelve Carat Toothache (★★½): Op zoek naar licht

Niet veel mensen kunnen zeggen dat hun muziek meer dan 25 miljard keer is beluisterd op Spotify, maar Post Malone kan dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.