Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damien Rice – “Astronaut”

Dat Damien Rice het rustig aanpakt met zijn muzikale carrière kunnen we gerust een understatement noemen. Van de vijf albums die de zanger op zijn naam heeft staan, dateert het laatste al van 2014. Het aantal singles dat hij sindsdien uitbracht kunnen we ook op een hand tellen, waaronder een cover van Sia’s “Chandelier”. Toch mogen we niet teleurgesteld zijn door de Ierse zanger, want als hij muziek uitbrengt, doet hij dat meestal voor een goed doel. Zo kondigde hij vorige week aan dat hij samen met andere grote zangers, zoals o.a. Bono, zal meewerken aan het The Busk Record, een album waarvan alle opbrengsten naar DublinSimon Community gaan. Die organisatie helpt daklozen in Ierland en Damien Rice helpt mee met deze nieuwe “Astronaut”.

De reden achter “Astronaut” mag dan wel mooi zijn, de uitvoering ervan is helaas iets minder. De single opent met een zachte accordeon en Rice’s warme stem die aanvankelijk nog wel oké klinkt. Naarmate de muziek vordert, horen we hem aan de langdradige kant waardoor we onze aandacht verliezen. We kijken uit naar het einde van dit nummer dat zichzelf maar blijft herhalen. De tekst is wederom, zoals de reden, mooi. Rice zingt dat hij verschillende personen kan zijn voor iemand om deze te helpen, zoals bijvoorbeeld een moeder die iemand in slaap zingt. Toepasselijke tekst wel, want zo vallen ook wij bijna in slaap tijdens “Astronaut”.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Damien Rice @ Stadsschouwburg Antwerpen: Door de grote poort naar het rijk van de allergrootsen

Wat is er met Damien Rice gebeurd? Dat is het eerste resultaat dat Google weergeeft wanneer je je zoekopdracht naar Rice ingeeft….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomas Dybdahl - “River”

Thomas Dybdahl, dames en heren. Voor degenen die hem nog niet kennen: Dybdahl is een Noorse singer-songwriter die muziek maakt ergens op…
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Holly Humberstone: 'Muziek is mijn manier om mensen te laten weten dat ik er voor hen ben'

De term ’the next big thing’ wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, maar de Britse Holly Humberstone heeft helemaal niets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.