Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomas Dybdahl – “River”

Thomas Dybdahl, dames en heren. Voor degenen die hem nog niet kennen: Dybdahl is een Noorse singer-songwriter die muziek maakt ergens op de grens tussen soul en folk. Connaisseurs zouden zijn sound weleens vergelijken met Jeff Buckley of Damien Rice. Op 13 maart 2020 bracht hij een nieuw album uit genaamd Fever. Enkele weken na de release ging ook Noorwegen in lockdown en kon Dybdahl niet gaan touren met zijn nieuwe muziek. Stilzitten is niet op zijn lijf geschreven en dus ging de Noor al snel van start met een nieuw project Cabin Fever dat eigenlijk een soort extensie is van het album Fever.

“River” is ondertussen de derde single uit het project en komt binnen als een heerlijk, funky soulnummer. Toch is het ook een buitenbeentje want Dybdahl werkte ervoor samen met singer-songwriter Beharie en het Stavanger Symphony Orchestra. Over de samenwerking met Beharie valt niet veel te zeggen. De stemmen van beide heren klinken erg identiek, waardoor het moeilijk te onderscheiden is wie wanneer zingt. De samenwerking met de strijkers van Stavanger is daarentegen wel erg geslaagd. Hun violen, die vooral te horen zijn aan het begin en het einde van het lied, matchen goed met de hese stem van Dybdahl.

Het album Fever (Extended Version) verschijnt op 12 maart, precies een jaar na de release van Fever.

Facebook  / InstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Damien Rice @ Stadsschouwburg Antwerpen: Door de grote poort naar het rijk van de allergrootsen

Wat is er met Damien Rice gebeurd? Dat is het eerste resultaat dat Google weergeeft wanneer je je zoekopdracht naar Rice ingeeft….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damien Rice - "Astronaut"

Dat Damien Rice het rustig aanpakt met zijn muzikale carrière kunnen we gerust een understatement noemen. Van de vijf albums die de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.