Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single dEUS – “Must Have Been New”

© CPU – Jan Van Hecke

Ondanks dat het reeds tien jaar geleden is sinds dEUS zijn laatste album Following Sea uitbracht, is het de laatste jaren zelden stil geweest rond de Antwerpse band. Zo verliet Mauro Pawlowski de groep in 2017 en werd enkele maanden geleden zijn terugkomst aangekondigd. Menig Belgisch podium werd onveilig gemaakt, want we zagen de heren vorig jaar aan het werk op Live /s Live en Rock Herk. De laatste weken draaide de marketingmachine op volle toeren en verschenen er zo goed als dagelijks cryptische foto’s en filmpjes op hun sociale media. Het leidde tot de aankondiging van How To Replace It, hun eerste worp in meer dan tien jaar, die op 17 februari in de rekken zal liggen.

Toch bleven we nog even op onze honger zitten, want een nieuwe single kregen we nog niet te horen. Tot vandaag! Wie verwacht had dat de jaren veel impact gehad zouden hebben op hun sound, wordt al snel gerustgesteld; Barman vernieuwt voldoende binnen de grenzen die hij eigenhandig afgelijnd heeft voor dEUS. “Must Have Been New” klinkt grootser dan dat we de band al ooit gehoord hebben. De gitaar van Pawlowski snijdt als een mes dat net geslepen is. De begeleidende piano krijgt steeds meer gezelschap; de achtergrondzangeressen komen al eens op de voorgrond, de koperblazers brengen snedigheid en ook Tom Barman haalt uit naar het einde. Zo klinkt deze “Must Have Been New” vertrouwd in de oren, maar voegen de mannen voorzichtig nieuwe ingrediënten toe aan de gekende mix. Er mag dan ook gesproken worden van een terugkeer door de grote poort. dEUS bewijst dat het nog steeds tot het kruim van de Belgische rock behoort en kan wedijveren met al dat nieuw en jong gitaargeweld dat ons landje rijk is.

Kruis 17 februari alvast aan in de agenda, want we zijn er zeker van dat How To Replace It er eentje wordt om in te lijsten. Om het feestje compleet te maken, maakte de groep in een klap ook zijn Europese tourdata bekend. Die tour houdt halt op dinsdag 14 en woensdag 15 maart in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single dEUS - "1989"

De evergreens van onze nationale scene zitten in hun laatste voorbereidingsfase van hun eerste album in tien jaar. Dat dEUS een tumultueuze…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.