Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Ryder – “All The Way Over”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Je zou het misschien niet denken, maar als het op TikTok-volgers aankomt, mag Sam Ryder zich vestigen tussen onder andere Dua Lipa en Lewis Capaldi; de allergrootsten. De Brit heeft dat veelal te danken aan zijn vele covers die hij ten tijden van lockdowns postte, maar zag dat aantal hoogstwaarschijnlijk nog wat meer stijgen sinds zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival. Dat de man echter veel meer is dan het gigantisch aanstekelijke “SPACE MAN“, bewees hij enige tijd geleden al in een volgepakte Botanique. Tijdens die uur durende set kregen we dan ook heel wat voorsmaakjes uit zijn aankomende debuutplaat te horen, waaronder ook deze “All The Way Over”.

Dat deze “All The Way Over” een eerder intieme song is, leerden we dus ook al in de Botanique. Toen droeg Ryder het nummer op aan de overleden oma van een fan, middenin de zaal. Ook de studioversie heeft niet veel om het lijf, want met enkel een piano als begeleiding, is het de stem van de Brit die de hoofdrol opeist. Dat hij daarmee de gevoelige snaar tracht te raken valt ergens te begrijpen, gezien zijn stemgeluid zich daar perfect toe leent. Toch balanceert hij bij momenten op een dunne koord tussen emotioneel en cringe, waardoor de meerwaardezoeker hoogstwaarschijnlijk niet meteen fan zal worden van “All The Way Over”. De liefhebber van Ryders eerder uitgebrachte nummers zal in deze single wel zijn troost vinden, waardoor het ons niet zou verbazen mochten er fans hier en daar een traantje laten.

De release van There’s Nothing But Space, Man! werd uitgesteld naar 9 december.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1634 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Ryder - There's Nothing But Space, Man! (★★½): Een logische verzameling nummers

Het kwam misschien redelijk onverwachts, maar sinds enkele jaren is het Eurovisiesongfestival terug relevanter dan ooit tevoren. Denk maar aan bands als…
InstagramLiveRecensies

Sam Ryder @ Botanique (Orangerie): Waar zijn die handjes!?

De kans dat de muziek die je hoort op je favoriete radiozender zo bekend is dankzij TikTok, is vandaag de dag redelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.